Reklama

Reklama

Ořechový chléb

(neoficiální název)
  • Sovětský svaz Orechovyj chleb (více)

Obsahy(1)

Komediálně laděný snímek nám umožňuje nahlédnout do litevské mentality. Příběh se točí okolo dvou znesvářených rodin v malé litevské vesnici a milostného vztahu dcery a syna z těchto rodin. Reálné situace řešené absurdním jednáním dělají z tohoto filmu výjimečný počin, ze kterého občas zamrazí, ale současně je vše "kropeno" onou litevskou dávkou humoru. (Kkahunaa)

(více)

Recenze (3)

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Komediálně laděný snímek nám umožnujě nahlédnout do litevské mentality. Příběh se točí okolo dvou znesvářených rodin v male litevské vesnici a milostného vztahu dcery a syna z jednotlivé rodiny. Realné situace řešené absurdním jednáním, dělají z tohoto filmu výjiměčný počin, ze kterého občas zamrazí, ale současně je vše “kropeno” onou litevskou dávkou humoru. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Andrius a Liuka dozrají k vzájemné lásce. Potká je nevšední sblížení plné dětské přímočarosti. Andrius již od mládí šetřil na krávu, aby se Liuce mohl dvořit. A když se mu to konečně podaří, co čert nechtěl, její otec potulný švec je zásadně proti. Takže ze společného honění po louce a láskyplného koupání v rybníce a následného sušení pod dekou, jsou jen oči pro pláč. Mé druhé setkání s hranou litevskou tvorbu proběhlo bezbolestně, škoda, že jazyková bariéra je prakticky neřešitelná a zdejší povědomí o veškerých svazových kinematografiích je zcela mizivé. Takže není příliš kam směřovat s nově nabitými zkušenostmi... ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Nádherná, poetická filmová balada, litovská variácia na rómea a júliu - tak trochu netradičná, lyrická a hravá. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama