Reklama

Reklama

Nesmrtelný bojovník

  • Thajsko Opapatika (více)
Trailer

Obsahy(1)

Opapatikové jsou neobyčejní lidé. V minulosti byli stejní jako ostatní pozemští smrtelníci, ale jejich smrt je úplně změnila a byli obdařeni tajemnou nadpozemskou silou. Nyní jsou už nezranitelní a nepřemožitelní. Policejní inspektor Techit se dozví o existenci Opapatiků a jeho jedinou touhou je připojit se k nim. Setká se s mistrem Opapatiků Sadokem, který je ochoten Techita přijmout - ale jen s jednou podmínkou: inspektor musí spáchat sebevraždu. Policista je postaven před těžké rozhodnutí, kde nakonec jeho ctižádostivost a zvědavost zvítězí nad strachem a tím je jeho život navždy definitivn změněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Tamten 

všechny recenze uživatele

Zoufalý pokus o originální příběh jakýchsi posmrtných polobohů, kteří mají nadpřirozené schopnosti a vzájemně se snaží zabíjet. Dějovou katastrofu snad mohla zachránit alespoň akce, jenže v okamžiku, kdy jsou v akci postavy, u kterých nevíte co vlastně umí a co jim vadí, tak celé napětí je rovno nule. Výslekem je totální nuda. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Co bych na tomto jinak - co se invence týče - vyblitém filmu vyzdvihl, jsou některé obrazově velmi poetické momenty, provázené prostými, leč milými hudebními motivy. Kdyby se ze snímku vystříhaly bitky a bláboly, mohl vzniknout zajímavý ambientní krátkometrážní snímek pro posílení tklivých nálad. Ovšem tyto klady spolehlivě přebíjí slaboduchost scénáře a mizérie hereckých výkonů, a těch několik vcelku povedených akčních scén to nemůže zachránit. A ta neustálá protisebevražedná agitace… brr! Dvě hvězdy považuji za velkorysost. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Opapatika je zvláštní síla, díky které se člověk stane prakticky neporazitelným. Příběh vypráví o pěti lidech touto silou oplývající. A každý má svojí vlastní, tedy jedinečnou. Všichni se potkají uprostřed něčeho, co jim v životě přinese jak ztrátu, tak i nový začátek. Hlavní linkou je určitost obsažená v tradičních náboženských thajských textech. -Sebevražda je hřích. Kdo jí podstoupí bude potrestán. Nikdy nenalezne mír.- Nesmrtelnost, sladké pokušení nebo nepopsatelné utrpení? To je to, oč tu běží. Snímek thajské produkce v tradici klasické thajské kinematografie opírající se o staré tradice a náboženské motivy. A tak je předem jasné, že něco takového je pro evropské diváky naprosto nesrozumitelné a ve filmové oblasti matoucí. Odlišná kultura je v tomto filmu tentokrát v popředí zájmu. Hledat v tom nějaký smysl nemá cenu. Evropské divák by ho i tak nepochopil. Příběh obsahuje těžce nudné konverzační scény, avšak efektní a drsnou akci různých přestřelek a soubojů, jak se na asijský film sluší a patří. Akční fanoušek si tedy může přijít na své. Snímek má svůj potenciál, ale bohužel jenom v Thajsku. Tady je těžkopádnější než jak vypadá. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Ano je to tu znova, další sračka a tentokráte z Thajska, když vypustím debilní scénář, tak nelze vypustit bludná a roztřesená kamera, která absolutně nestíhá natočit, všechny ty přestřelky a souboje které jsou i tak mizerné. A to já mám thajské filmy rád. Ong-Bak 1 a 2 jsou bezpochyby to nejlepší,co Thajci natočily a Nesmrtelný bojovník je bezpochyby to nejhorší co natočily. 15% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Tak slovo Opapatika mi bude liezť krkom ešte dlhú dobu...tak snaha o thajských napodobiteľov X-Menov sa nepodarila moc..a to v základnom bode..príbeh...bol strašný...akcia...bolo jej dosť, aj na thajské pomery celkom ušli triky...herci...vlastne sú to kaskadéri...celkovo?...mal potenciál tento film, nevyužil ho... ()

Reklama

Reklama