Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie

Poslední recenze (8 595)

plakát

Kód smrti (2008) 

Steven Seagal má pomyslné „štěstí“, že v mém mládí patřil mezi moje oblíbené herce – hlavně ve svých nestarších filmech. Ty nejnovější totiž většinou stojí za hovno a tyhle trošku starší už taky nejsou nějak úchvatné. Samotná myšlenka nebyla zas až tak špatná – dva vrahové – jeden astrologický psychopat, který rád ubije a mučí své oběti, druhý psychopatický sadista, který rád přišívá nálože na své oběti a podřezává je nožem. Jenomže celkové zpracování (od stihu, kamery, atd…) – to byla vážně katastrofa. Otravně dlouhé záběry na padající těla, přestřelky, v nichž nikdo netrefí nikoho – ale taky pár chuťovek – vymlácené zuby, praskající kosti, nějaká ta nahota a do očí bijící dvojník, který Stevena zaskakoval při akčních scénách a soubojích…Znám ovšem i mnohem horší filmy od tohoto kdysi solidního herce.

plakát

Noční autobus (2008) 

Na tento nízkorozpočtový thriller/drama jsem narazil zcela náhodou. Mám docela rád podobné zápletky, které občas koketují i s hororovým žánrem, ale tady jde spíše skutečně jen o thriller, ze kterého se následně vyklube „obchod s bílým masem“. Sám miluji cestování a snažím se cestovat, co to jde a finance dovolí, jsem si však vědom, že existuje celá řada nebezpečných míst – kde turistům hrozí řada nebezpečí. Okradnout vás mohou ale i u nás, ovšem tento film zachází o něco dále. Obchodování s bílým masem není neobvyklé ani v některých částech Evropy, zvláště pak dole na Balkáně a především ženy jsou v mnohem větším nebezpečí. A to se nebudeme bavit o nedobrovolných dárcích orgánů na některých kontinentech.   Začátek filmu nabídne docela zajímavou atmosféru i dusno – hlavně od chvíle, kdy řidič změní své chování a přejde k terorizování svých cestujících. Pár pěkných scén i náznaků atmosféry se tu najde, ale jak čas plynul, došlo i na docela velký počet hluchých míst, hromadu nelogického chování postav (jasně, sám nevím, jak bych se choval v podobné situaci) – šancí na únik měli opravdu dost a svůj osud si více méně všichni zasloužili za svou blbost.    Herecké výkony většiny zúčastněných nebyli vyloženě špatné, jen škoda (zvláště pro muže), že kromě svléknutí do spodního prádla, tu nedojde k nějaké té nahotě (tu fotku v bedně nepočítám), když už obě herečky byly docela pohledné. Taky bych snesl větší porci násilí, protože když už k nějakému došlo, nebylo to špatně natočené. Dojde i na několik rádoby zvratů, ale ani ty moc lidí nepřekvapí. Asi nejvíc mi vadilo, že to celé bylo natočené v takovém šeru/přítmí.  Víc jak průměrné ohodnocení si však tento film nezaslouží.

plakát

Čtyři bratři (2005) 

Pro místní žijící v této čtvrti, byla téměř světicí. Ani to však nezabránilo, aby se stala obětí při přepadení marketu. Policie pachatele nedopadla a do města se vrací čtyři nevlastní synové, aby nejen uctili památku své matky, ale dopadli i její vrahy. Různorodá rasa i povaha jim nikdy nevadila, protože jsou to jediné, co mají a pro ránu nejdou nikdy daleko…Tohle město se má na co těšit…Jo celkem pohodový film, který nabídne slušné herecké výkony i akční pasáže a ani samotný příběh není vyloženě špatný. Inspirace starým westernem, přenesená do ulic Detroitu – proč ne. Mark Wahlberg jasným tahounem celého filmu, ale taková sexy a hlavně nadržená Sofía Vergara na puštěné pračce – jo to taky uvízne na chvíli v paměti. Samozřejmě zde nesmí chybět ani spousta nelogických situací, stupidní chování postav a poněkud směšných momentů. Prostě klasické akční béčko.60%

Poslední hodnocení (8 594)

Kód smrti (2008)

18.03.2024

Noční autobus (2008)

17.03.2024

Čtyři bratři (2005)

17.03.2024

Synové Katie Elderové (1965)

17.03.2024

Ochránce (2012)

16.03.2024

Mercury (1998)

15.03.2024

Castle na zabití - Mise na Mars (2015) (epizoda) (S07E16)

15.03.2024

Castle na zabití - Zúčtování (2015) (epizoda) (S07E15)

15.03.2024

Castle na zabití - Vzkříšení (2015) (epizoda) (S07E14)

14.03.2024

Reklama

Poslední deníček (3)

Od 13.4. do 19.4. 2015 jsem se účastnil třetího Hororového maratonu.

Tento týden jsem sice neměl vůbec v plánu, ale na poslední chvíli jsem se ho rozhodl zúčastnit. Nebylo však moc času na nějaké hektické sledování, jako tomu bylo minule: marodka skončila a v plném pracovním nasazení jsem měl samé odpolední (tedy kromě vytouženého volna v neděli). I tak jsem však alespoň částečně spokojený s počtem viděných filmů (v rámci možností). Tentokrát to však nebyli žádné inspirační kousky, nýbrž jsem ze svých pořadačů tahal, co bylo zrovna navrchu po ruce.

 

Speciální úkol: tvůj poslední viděný film v týdnu nesmí být z USA.

 

Pondělí: Evil Never Dies (2003)**, Grizzly Rage (2007)**

Úterý: Nightwatch (1997)***, Backcountry (2014)****

Středa: Honeymoon (2014)**

Čtvrtek: Zombey (2011) odpad

Pátek: Rapsodia satánica (1917)****

Sobota: Class of 1999 (1990)****

Neděle: Class of 1999 II: The Substitute (1994)***, Tusk (2014) ***, Rubber (2010)** úkol týdne

 

Opět si můžete přečíst mé recenze na většinu filmů na mém blogu: http://solo-solosworldofhorror.blogspot.cz/