Reklama

Reklama

Noema

Krátkometrážní
USA, 1998, 11 min

Režie:

Scott Stark

Recenze (3)

dwi 

všechny recenze uživatele

Pojem noema úzce souvisí s fenomenologií a s jejím zakladatelem Edmundem Husserlem. Zjednodušeně lze říci, že v paměti (časovém poli) dochází ke konstituci všech obsahů vědomí. Scott Stark si zvolil několik na sobě nezávislých sekvencí z tvrdého porna, přičemž si úmyslně nevšímal orgiastických souloží. Záběry naopak konstituoval do poloh, které jsou pro běžného diváka tohoto žánru marginální. Několikavteřinové přesuny těl mezi další souloží, zbytečné rozostřené detaily po ateliérech a místnostech (malované obrazy, krb) či vzrušeně zmožená gesta režisér neustále kombinuje v lehce se obměňujících smyčkách, jež postupně dostávají nečekané významy. Sterilní hudba, stále rotující v jedné monotónní melodii, ještě více prohlubuje tento velmi netradiční zážitek. Porno nikdy nebylo tak hypnotické! ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

............Ha-ha- :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) .. Stark zameral psychoprocesy konzumenta účelovo a cielene k predpokladanej mentalnej aktivite ..pričom valencia ako hodnota korelačne umocnená subjektívnym očakávaním koliduje s terminálne predostretým formátom .. takže notoricky konzumenti tohto žanru sa dostávaju do stavu kognitívnej disonancie ( vsetko ine, len nie typické ) ............ ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Pozérský rádoby umění. Nevěřil bych, že když sestříhám záběry ze starýho porna, naroubuju na to vznešenou hudbu a sestříhám to do opakujícího se otravnýho hypnotickýho rytmu, tak si z toho kurátoři a profesoři filmových věd vyhoní kokoty. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama