Reklama

Reklama

Mežplanetnaja revoljucija

  • Sovětský svaz Межпланетная революция (více)

Obsahy(1)

V roce 1929 byl již kapitalismus na Zemi poražen a tak se buržoasní živly musely uchýlit na jiné planety. Neohrožený voják Rudé armády se svým soudruhem se však vydali do vesmíru také. Revolučním bojem osvobodili celý kosmos a tím definitivně skoncovali s kapitalismem. (HenryTheDuke)

Recenze (2)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Film byl původně koncipován jako efektní animovaná součást filmu ruského režiséra Protazanova "Kráska z Marsu" ("Aelita"). Protazanov se však nakonec rozhodl nezatěžovat svůj film dalšími formalistickými experimenty. Animátoři tedy vytvořili samostatný film na podobné téma. Film byl natočen tenkrát inovační metodou ploškové animace – cutout animation ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Plošková_animace ). Film má zřejmě šanci potěšit milovníky filmů o upírech, sci-fi tvorby, konstruktivizmu, historie animace i obdivovatele vizí budoucnosti ve filmu Metropolis od Fritze Langa. ___ K vidění: http://www.youtube.com/watch?v=rueCS97nl1A ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dokonalý agitační brak, který je ale neskutečně zábavný ze strany děje, neb je o tom, kterak z komu vzešlý, hrdinný sovětský geroj nakopává na marsu zadnice všem zlolajným neřádům nacistickým, amerikánským i židozednářským, vzhledem k použitému hudebnímu doprovodu to celé působí jako nějaká hodně sofistikovaná parodie a je to díky tomu o řád zábavnější. Ocenit je nutno i animaci, která na dvacátá léta působí výtečně a svěže, jaká to škoda, že plošková animace je dnes polomrtvá. Podvratně zábavné, aneb kterak směšně dokáže působit komunistická scifi agitka. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama