Reklama

Reklama

Artype

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
USA, 1966, 3 min

Režie:

George Maciunas

Obsahy(1)

Krátkometrážní černobílý film, ve kterém se střídá bílé kolečko na černém poli a černé kolečko na bílém poli. Poté následuje sled několika černých koleček na bílém poli, které se střídají s bílými kolečky na černém poli. To vše se v závěru mění na černobílé proužky. (zdeny99)

Recenze (44)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Evoluce černého čtverce integrovaného do kvadratury kruhu – vše, počínaje lidským okem přes slunce a vesmír, Kantovu mřížku, Jákobův žebřík (Gn 28,10-22), vlny mája (iluze), buněčné automaty a konče závěrem televizního vysílání.. Filmy podobného ražení se hodnotí buďto jako "Odpad!" nebo pětí hvězdičkami. Pro mne je to jednoduše fluxusní komedie. ___ YT: http://www.youtube.com/watch?v=Cz_wpCYvzF0 ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Strukturální film. Zdůrazňuji film, nikoli video. Proto nemá smysl sledovat na youtube a pak se tady holedbat, že tohle dokáže každej. Nejdřív teorie a pak kecy - nebo raději držet hubu a nesledovat. Nabízí se přirovnání např. k Malevičovi z toho důvodu, že o jeho obrazech taky nebudete tvrdit, že to není umění a že to zvládnete namalovat taky, protože byste byli za idioty. ()

Forsberg11 odpad!

všechny recenze uživatele

Obdivujem, čo niektorí ľudia dokážu natočiť. Aký malo toto zmysel? Čo si vôbec ten Litovec o sebe myslí? Pozerať sa 4 minúty na blikajúce čiernobiele kruhy, vlnovky a pásiky cez celý monitor, to mi príde ako ozajstný "vrchol" filmového umenia. ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Speed Racerem a pohledem do stroboskopu. Hypnoticujícm způsobem neodbytně návykové. Jen škoda, že to člověk nemůže vidět s těmi "správnými" lidmi a vidět jak mladé intelektuálky vlhnou blahem, intelktuálové hlasitě vykřikují "to jeono! bravo! to tu scházelo již od počátků". ()

Meteorista odpad!

všechny recenze uživatele

Už v 60. letech platilo pravidlo "čím větší kravina, tím lépe"? Já myslel, že se to dostává do módy teprve poslední dobou! A to sakra ten Maciunas, ať už je to kdokoliv, chtěl, abych se tu začal svíjet v křečích a ukousl si jazyk? Maci-od-nás! ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Na zblbnutí perfektní... mne to teda zblblo tak, že tomu nasolím jedno kolečko... ééé... čtvereček.... éééé... chrrr, chrrr... ()

Taron 

všechny recenze uživatele

No nepromluvilo to ke mě zdaleka tak jak End after 9, ale pohled na tenhle film nevyvolává jen nepříjemnej pocit v očích, ale celkově cosi znepokojivýho.. a vzhledem k tomu, že jsem to ucítil.. asi se povedl záměr.. P.S. Myslím to vážně, ne jak většina komentujících :D.. ()

Reklama

Reklama