Reklama

Reklama

Dávní bohové

(seriál)
  • Česko Zapomenutí bohové (více)
Irsko / Kanada, 2005, 25 min

Obsahy(1)

Stačila tři slova a před dvěma tisíci lety se navždy změnil svět. Ta věta zněla „On byl vzkříšen!“. Je biblické zmrtvýchvstání Ježíše Krista faktem, nebo fikcí? Nebo snad obojím? Co se odehrálo čtyřicet dní poté, co byl Ježíš z Nazaretu přibit na kříž za podněcování revolty? A proč se i nyní, v 21. století, křesťané nejsou schopni shodnout na významu Ježíšova návratu z hrobu? Příběh, formující Evropu od samého počátku, je plný otazníků a nevyřčených odpovědí, a to především na místech, kde se věci víry střetávají s racionálním poznáním. Nezbývá než se podívat zpět do minulosti a spojit tehdejší poznatky s dnešním věděním. Ale ani to nezaručuje, že bude tajemství nejdiskutovanějšího příběhu kdy rozluštěno… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Flego 

všechny recenze uživatele

Hodnotný dokument o dávnych civilizáciach ( Egypťania, Gréci, Rimania, Mayovia, Inkovia a Kelti ) rozpráva o náboženstvách starých kultúr. ()

Richie1 odpad!

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Shlédl jsem první dva díly, další jsem znechuceně smazal. Je to pouze populárně komerční záležitost, která nehorázným způsobem překrucuje historii. Dějiny národů jsou shrnuty v několika málo větách a datech, které jsou navíc velmi nepřesné nebo vytržené z kontextu dějin. Kecy, jako že egyptská říše se zřítila jako domek z karet, nebo že Alexandr Veliký byl Řek a další a další nesmysly, mě neskutečně vytáčely hned od prvních minut seriálu. Většina vyslovených tvrzení byla pouze na efekt a zcela mimo pravdu. Velmi nedoporučuji sledovat tento mišmaš, který žádným způsobem neobohatí člověka o hodnověrné informace z historie lidstva. A nemohl jsem dát ani hvězdičku za kameru nebo hudbu. Velmi mě rozčilovalo neustálé rychlé střídání snímků (jako v nějaké reklamě či hudebním klipu) a také stále se rychleji točící obraz dokola. V každém záběru byl ukazován komentátor (který skoro vůbec nekomentoval a jen chodil po památkách). Hudba také hrozná, vůbec se k ukazované historii nehodila. Historické pořady mám rád, ale tohle je skutečně odpad. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Hlavní důraz tohoto dokumentárního cyklu je kladen na stavitelství, neboť vždy je toto odvětví propojeno se symbolem uctívání bohů. Ukázka toho, že než přišel Ježíš, tak staré národy raději uctívaly více bohů:-)). Celkem povedený dokument, jenž přínáší informace nejen o "dávných" bozích, ale i shrne nejdůležitější dějiny každého národa, celkově za 6 dílů tak 80 %. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

V těch civilizacích, o kterých moc nevím, tak to bylo zajímavé, ale když začali mluvit třeba o Keltech, tak mi to přišlo až moc jednoduché a ne zrovna přesné, skoro až pro neznalého smrtelníka možná trochu zavádějící. Přesto však určitě zajímavý dokument, který by bylo škoda přehlédnout. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama