Reklama

Reklama

Výlet za sebevraždou

  • Kanada The Suicide Tourist (více)

Obsahy(1)

Pozoruhodný kanadský dokument je věnován problému euthanasie a organizaci Dignitas ve švýcarském Curychu, což je jediné místo, kde lidem, kteří touží zemřít, legálně pomohou odejít ze světa při asistované sebevraždě. Bez ohledu na to, odkud přicházejí. Devětapadesátiletý Američan Craig Ewert trpí nevyléčitelnou chorobou. Dokáže se rozhodnout pro dobrovolnou smrt dřív, než ho zabije jeho nemoc? Režisér John Zaritsky, oceněný Oscarem, dostal jedinečnou příležitost nahlédnout do zákulisí Dignitas a pohovořit s těmi, kteří už nechtějí dál žít. V intimních, přesvědčivých i polemických příbězích čtyř životů - a jedné smrti - se stanete společníky na cestě, kterou si můžete stěží představit, ale na jakou určitě nezapomenete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Jak říká ekonom Tomáš Sedláček u euthanasie je riziko, že bude na nemocné vyvíjen tlak z jejich okolí, aby k ní přistoupili. Oni cítí, že jsou už jen na obtíž a nemusí se rozhodnout svobodně. Dokument je to smutný, ale protagonisté nepodléhají melancholii a berou věci jak přichází. Zdálo se mi, že jeho manželka ho k sebevraždě navedla. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kontroverzný a provokatívny dokumentárny film Johna Zaritskyho zachytáva posledné momenty života ľudí, ktorí sa rozhodli dobrovoľne ukončiť svoj život spôsobom asistovanej samovraždy. Ťažko zaujať voči tejto téme nejaký názor, pretože ľudia, ktorí sa pre niečo takéto rozhodnú a ich momentálne vnímanie sveta je určite diametrálne odlišné od toho môjho. Dokument zastáva neutrálne stanovisko a tak na diváka prechádzajú všetky trpké a zdrvujúce psychologické pocity. Veľmi silný a pôsobivý film, určite nie pre každého. 85%. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama