Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zhruba půlhodinový film vychází ze série počítačovejch her ZNK. Hlavním hrdinou je Jarda Malík (v podání Jana Sembdnera), který je nucen během jednoho dne sehnat 150.000 korun, jinak bude nemilosrdně podřezán. S navrácením mu pomůže jeho nejlepší kámoš Tony (Jiří Hruška). Ve filmu se dále objeví např. Aleš Klika, Roman Forejt, nebo Václav Upír Krejčí jako vypravěč. Ve snímku není nouze o vulgární mluvu, černočerný humor, násilí a drogy - přesně tak, jak to znají hráči herní předlohy. (MoRTy)

(více)

Recenze (198)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kult. K tomu se nedá říct ani nic jinýho. Byl jsem mladej kluk, když jsem se svým vytáčeným připojením hledal na plnehry.cz nějaké hry, které bych si mohl zahrát. A jelikož člověka od pradávna přitahuje násilí, kterého je ve hrách tuny, zabavil jsem se, a rovnou několikrát, právě s adventurami Život není krásný, který svým způsobem byly pěkné kraviny, ale pokaždé suprově pobavily. A to bylo podstatné. Po nějaký čas se o těhlech hrách mluvilo jako o kultu a nenapadlo mě, že bych se dočkal i filmu. O to víc mě překvapilo, když mi o něm kámoš napsal. Okamžitě jsem se šel podívat a úplně přesně jsem si na některé scény z těch her vzpomněl. Super. Nasmál jsem se. Hodně. Asi nejlepší černý humor, který se kdy v Česku objevil. A určitě film, k jehož scénám se v budoucnu budu vracet, nejednou. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná zábava. Dosti jsem se zasmál. Hlavně u scény, kdy Majk chčije v koutě vedle mušle. Jelikož je to amatérština, tak je tam dosti chyb, ale to se pomíjí. Pár scén je tam navrch násilně naverbováno, ale ta těhodná žena a otec se synem, tam prostě být musí a bez toho to nejde. - "Tati, já chci jít do lesa na pohádkovej les!" - "Ses posral, néé!!!" ()

Reklama

PfefferSalz 

všechny recenze uživatele

Film jsem shlédnul na popud známého, který za mnou přišel s tím, že "Život není krásný" je absolutní bomba. Pokud je v tomto dílku nějaká skrytá pointa, tak mi asi nebylo dáno si ji plně vychutnat a vůbec na ni přijít. Pokusy o vtipy byly špatné. Líznout si něčeho takového, jako je například násilí páchané na postižených, těhotných a slabších lidech, tak, aby to působilo černohumorně a vtipy při tom fungovaly, dokázalo s noblesou jenom velmi málo smrtelníků, z české tvorby vzpomenu například legendární a bezkonkurenční Českou Sodu. Mezi herci se občas vyskytovalo něco, čemu by se dalo říkat přirozený herecký projev, většina z nich byla ale v křeči. Víc se tímto nezdařeným pokusem o kontroverzi zaobírat nebudu. Hvězdičku dávám za odvahu a jedinou scénu, u které jsem se zasmál. ("No, ani to nebolelo.") ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Co čumíš ty č.r.ku, tak viděl jsi ten film? Tak viděls ho p.čo? Teď čumíš jak mr.ka co vo.e! Hustej filmoň co dylyno? Takže tomu teď dáš plnej počet těch po.ranejch hvězd buzerante! Slyšels mě? Máš na to 24 hodin abys to hodnocení změnil p.čo, jinak si tě najdu a podříznu tě jako svini. Tak zatim ty sr.či. ()

annihilation odpad!

všechny recenze uživatele

Můžete tvrdit, že je to nějaká satira naplněná černým humorem, ale je to prostě jen trapný odpad doplněný ubohými "hereckými" výkony a spoustou vulgarit, které mají nejspíš působit vtipně, ale upřímně ještě víc snímek pohřbívají (tedy pokud to jde). Možná vás to pobaví, pokud je vám patnáct a hlava vám zeje prázdnotou. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první český film, který byl natočen podle počítačové hry. (skinny9)
  • Ve scéně, kdy Radek podává Jardovi pytlík s marihuanou, můžeme vidět, že když jej nese, pytlík je plný pouze z poloviny, avšak hned v dalším střihu, kdy jej Jardovi podává přes plot, je pytlík úplně plný. (ČSFD)
  • Film byl natočen v Rumburku v létě roku 2008. (skinny9)

Reklama

Reklama