Reklama

Reklama

Surikaty

  • Česko Rodina surikat (více)

Obsahy(1)

Strhujíci dokument provázený hlasem Paula Newmana (Ladislav Běhůnek), je o životě surikat. Stanete se svědky tvrdých lekcí, které tyto pouštní šelmy musí absolvovat a které je učí, jak vůbec přežít na drsných jihoafrických planinách. Filmaři strávili přibližně 6 měsíců pozorováním surikat v jejich přirozeném prostředí, abychom i my mohli nahlédnout do jejich společenství a pochopili alespoň částečně nebezpečné zákony neúprosné pouště Kalahari. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem mohla zhlédnout samostatný dokument, který je celistvě věnován těm malým, okouzlujícím, srandovním tvorečkům. Fascinovali mě již nějakou dobu, a proto jsem nesmírně ráda, že jsem viděla tento obsáhlý, přes hodinu trvající, úchvatný dokument. Surikaty jsou hrubá zvířátka:) Děj popisuje slasti a strasti jedné početné surikatí rodinky. V úvodu se setkáváme s mládětem, které poprvé opouští noru. Jeho jméno je Kolo:) Sledujeme jeho vývoj během celého dokumentu. Ten nabízí spoustu uchvacujících záběrů, jež jsou často doplněny o dramatickou hudbu, která jakoby vypadla z nějakého hollywoodského akčního nářezu. Excelentní moment "Surikaty vs. Kobra.":) Snad jediné, co mi zde trošku pochybělo, byly nějaké faktické údaje o jejich živočišném druhu a životě či časová období mezi několika událostmi. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dosud nejlépe provedený a zábavný dokument, co jsem viděl. Je to dojemné i napínavé, neuvěřitelně natočené - sakra, jak to dokázali??? - viz. had, plazící se v chodbičce za surikatou - skoro horor, a skvěle sestříhané. Koment P. Newmana či dabing je pak vhodný zákusek. Během sledování jsem se ptal sám sebe: "Koukám na dokument či film?" Tato hranice je tady velmi vratká, a proto mě to tak bavilo. A co teprve ti mladší a opravdu mladí diváci? A samotné surikaty jsou doslova k sežrání. Ještě toto: Poprvé v životě jsem viděl "dokumentární" film, který může zcela suverénně konkurovat sebezábavnějšímu animáku. A to jako "malý" divák jsem např. na National Geographic a jemu podobné koukal dost často. ()

Reklama

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem zhlédla tento dokument o Surikatách, i když bohužel v českém dabingu, ale i tak jsem byla nadšená. Podle mě velice zdařile natočený film, tím zajímavější, že vypráví příběh jednoho surikatího mláděte od narození až do skoro dospělosti, takže člověk má možnost vidět ve stručnosti každodenní starosti jedné typické surikatí rodinky. Vypadaj fakt krásně a hrozně lidsky...jak si stoupají na ty zadní nohy a na špičky a rozhlížejí se, nebo si sednou, nebo se objímají:) A i na mě působili poměrně inteligentně a sehraně jako skupina. No roztomilý živočišný druh, který od nás bohužel žije dost daleko, takže jsem ráda aspoň za tento dokument.. ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Jsou roztomilé, vtipné, bezprostřední a je radost je sledovat. Jejich život je napínavý, plný nástrah, nebezpečí, ale přesto má své kouzlo. Na dokumentu bych vyzdvihla především střih a kameru, které spolu skvěle splývaly a dokázaly vygradovat napětí na maximum. Chvílemi jsem nedokázala pochopit, jak je toto možné natočit, kolik úsilí muselo být vynaloženo... Osobně mě velmi zaujaly scény s kobrou v podzimních skrýších surikat či nálety orla, které byly velmi vkusně a s rostoucím napětím "zrežírované". Surikaty nejsou v našich oblastech příliš známé a pravděpodobně by mnozí z nás v zoo o ně pouze zavadili pohledem. Tento snímek nabízí možnost nahlédnout do jejich životů, prostředí, ve kterém žijí a dozvědět se i něco nového, zajímavého, co nám není blízké. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Je to asi jeden z těch nejpoutavějších a nejzajímavějších dokumentů, které jsem viděla. Díky výběru jakéhosi hlavního hrdiny "Kola" se do toho boje o život zapojíte ještě víc. A konec? Nemám slov. Skoro jako z hollywoodského happy endu, až na to, že tohle nikdo nevymyslel. Paul Newman by byl na své poslední dílo hrdý. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama