Reklama

Reklama

Veer

  • Indie Veer: An Epic Love Story Of A Warrior (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečníci Pindariové uzavřeli spojenectví s králem Gyanendrou Singhem (Jackie Shroff), který jim za pomoc v bitvě slíbil vrátit jejich zem. Pomohou mu sice k vítězství, ale král je zradí a spolu s Brity je zmasakruje. Zbylí Pindariové přísahají pomstu králi i Britům, zatím ale žijí bez země a živí se jako loupežníci. Když syn náčelníka Pindariů Veer (Salman Khan) přepadne britský vlak, najde v něm kromě pokladu i princeznu Yuvraji Yashodharu (Zarine Khan). Přestože je jejich setkání jen letmé, Veer doufá, že se s dívkou, do které se zamiloval, znovu potká. (rikitiki)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Proti filmařům se 23. 1. 2010 ohradil nezávislý indický spisovatel Pavan Chaudhary se soudním prohlášením, že se v případě filmového scénáře jedná o plagiátorství. Film údajně čerpá z jeho vlastní literární novely 'Trilogy Of Wisdom'. Jeho hlavním požadavkem bylo zastavení promítání snímku a finanční náhrada ve výši 2 mil. indických rupií. (Conspi)
  • Filmové natáčení v pevnosti Amber Fort, která se nachází při městě Jaipur, bylo vyhlášením rádžasthánského Nejvyššího soudu na krátkou dobu přerušeno. To po nešťastném incidentu, při němž bylo zraněno několik přihlížejících diváků. Soudní nařízení se vztahovalo k nepatřičné ohleduplnosti filmařů, kteří se provinili poničeným této historické památky a způsobili tak propad takřka 500 let staré střechy. Filmaři byli nuceni Nejvyššímu soudu uhradit poměrně vysokou finanční kompenzaci. (Conspi)
  • Původním návrhem filmařů bylo natáčet snímek v oblastech města Pune, městské metropoli v západní části Indie. To bylo ale z důvodu tehdejšího hojného výskytu případů nakažení prasečí chřipkou ze zdravotních důvodů posléze zamítnuto. Filmařský štáb improvizoval natáčením v Bombaji. Mezi dalšími filmovými lokacemi jsou například města Jaipur a Bikaner, kde se rovněž nachází světoznámý palác Laxmi Niwas Palace. (Conspi)
  • Indická herečka Zarine Khan se pro svoji filmovou roli princezny Yashodhara připravovala tzv. čokoládovou dietou. Její postava totiž vyžadovala plnoštíhlého vzhledu tehdejších indických žen. Herečka za dobu tří měsíců přibrala víc jak 9 kg. (Conspi)
  • Pod dohledem osobního trenéra se indický herec Salman Khan rozhodl před samotným natáčením snímku zhubnout a zároveň vytvarovat svoji postavu do podoby chrabrého válečníka. (Conspi)
  • Snímek je z malé části inspirovaný rovněž i ruským historickým románem "Taras Bulba". Jeho autorem je ruský spisovatel Nikolai Vasilievich Gogol. (Conspi)
  • Snímek je vysněným projektem indického herce a scenáristy Salmana Khana, Ten, jak sám prohlásil, měl původní scénář hotov už před celými dvěma dekádami, tzn, někdy v roce 1990. Tehdy dokonce uvažoval i o samotné režii snímku. Hlavní mužskou roli měl tehdy v plánu svěřit indickému herci Sanjayi Duttovi. (Conspi)

Reklama

Reklama