Reklama

Reklama

Tobruk - písek a kyvadlo války

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument o jedné z největších bitev v poušti za II. světové války, které se účastnili čs. vojáci. Československý prapor byl v létě roku 1941 nasazen na syrsko-tureckých hranicích u Allepa. Mezitím však Němci a Italové stanuli na egyptských hranicích. V Libyi zůstala Britům pouze 9. australská divize obklíčená v přístavu Tobruk. Australané drželi přístav šest měsíců, ale i je bylo nutno na podzim 1941 vystřídat. Do obležené pevnosti se po nebezpečné plavbě na palubách torpédoborců přesunul československý pěší prapor pod vedením podplukovníka Karla Klapálka. Pozoruhodný dokument o bitvě, která se stala legendou. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna najväčších bitiek, jeden z najhorších dokumentov. Viac som sa dozvedel s obsahu na ČT než z ponúknutých záberov a výpovedí. Niektoré vyslovene amatérske, keď tam akože vojak robí čumendo akože do ďalekohľadu a vy neviete, či to nie je náhodou Latinák a nehrá nejakú svoju rolu v Partičke, alebo čo to za paródiu malo byť. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Dokument na vlně filmového Tobruku, ve kterém se spojily seniorské síly s juniorskými a nadšení s tvůrčí nezkušeností, čímž byly předem určeny zúžené hranice sdělení a možného okruhu diváků. ()

Reklama

Reklama