Reklama

Reklama

The Butch Factor

všechny plakáty

Obsahy(1)

Co znamená být gayem a chlapem? Jakou podobu má gay maskulinita? Jak se mění pohled na mužnost historicky i geograficky? Na tyto otázky se pokouší odpovědět hráč rugby, policista, kovboj, vykroucený chlapec i odborníci z řad historiků, psychologů a sociologů. Dokument sleduje stereotypy a způsob, jak jsou gayové vnímáni okolím i jak vnímají sami sebe. Film pro všechny chlapy a ty, které chlapi zajímají. [Mezipatra 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

ToJaNe 

všechny recenze uživatele

Tento dokument ukazuje, že ne všichni gayové jsou vykroucený tetky se ženským hlasem, jak jsou často parodováni. ()

snoopik 

všechny recenze uživatele

čekal jsem namachrované drsňáky co se budou stydět říct že jsou gayové nebo co se budou zženštilým vysmívat a zcela mě to překvapilo. Dokument je velmi zajíámavý plný kluků do kterých by to nikdo neřekl že jsou gayové kteří si nehrají na macho ale vklidu žijí svůj život s tím že narozdíl od zženštilých gayů se jim dařilo mlžit a skrýt se za svou přirozenost. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tohoto dokumentu si cením především proto (za příběh dávám kvůli tomu 8), že divákům představuje širokou škálu „jiných“ gay mužů – nejsou to žádné tetky, vykrouceniny ani takoví, na kterých to dle jejich zjevu hned poznáte a že je v různých částech světa na gay muže stále pokroucený náhled, je nasnadě. Vidíme zde muže, kteří pěstují své tělo, maskulinitu, sportovce, policisty a kteří jsou proti tomu, aby lidé vnímali gay komunitu pouze jako zženštilé tetky. Někdy je to hnáno i do extrémů, kdy posedlost svým vlastním tělem je už skoro nemoc (a to už může postihnout jakoukoli sex.orientaci), nebo zjevem (metro) a vystupují zde i muži, na kterých je to naopak poznat na první pohled, muži různých profesí, prezentují své názory, životní názory, mluví o homofobii atd ... 8677 ()

Reklama

Reklama