Reklama

Reklama

Gamma Ray: Lust for Live

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Německo, 2004, 55 min

Obsahy(1)

Původně vydáno v roce 1993 jako VHS, o deset let později přepracováno na DVD nosič s vylepšeným 5.1 zvukem. Mezi jednotlivými skladbami jsou krátké dokumenty a jako zajímavost je zde zařazen mix tří skladeb skupiny Helloween, pocházející z pera jejich bývalého frontmana Kaie Hansena, nyní působícího právě ve skupině Gamma Ray. Zpěv obstarává ještě původní vokalista skupiny Ralf Scheepers. (Danulinda)

(více)

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Výborný živák nabitý energií - muzikantské i pěvecké výkony Ralpha i Kaie jsou bravurní, dobře vybrané skladby, z nichž asi většinu dnes naživo neuslyšíme - prostě paráda. Duet Ralpha a Kaie ve skladbě Heal Me je asi tím nejkrásnějším hudebním zážitkem, co jsem za poslední dobu zažil. Koncert je přerušen několika vstupy z natáčení Insanity and Genius, ale ty jsou docela vtipný, takže nijak zvlášť neruší. Co však ruší a sere je "vypravěč" - nesympatický plešoun, který po jakémsi úvodním prologu musí okomentovat každou písničku a vysvětlit nám, proč je právě tato skladba vhodná proto, aby se hrála naživo, anebo z jaké desky tato písnička je a občas se trochu sekne (Blbečku Ride The Sky není z desky Judas, cháá chaá). ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

To jsou ti staří Gamma ray za doby kdy ještě nespadli do podprůměru, nevykrádali sami sebe a ostatní skupiny. V dnešní době přichází jen s podprůměrnými nebo v lepším případě průměrnými alby. Neustále se opakujou a jedou v monotoní speedové lince. Helloween mají na každém albu něco nového ,neohraného a udržujou si svůj standard. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Výborný živák s mým oblíbeným Ralfem Sheepersem. Jeho Free Time je naprosto úchvatná. Kai Hansen je otec skupiny Halloween a když si to tam vzal Weikath pod palec, tak se to Kaiovi přestalo líbit a založil si vlastní skupinu, která je popravdě daleko lepší, než Halloween po nástupu Derise. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Velký dobrý počin dnes už klasiky heavy metalu. Ve srovnání s produkty současných Helloween jsou záležitosti od Gamma Ray mnohem vyšší úrovně, a to jak po stránce hudební, tak zejména pěvecké. Aby také ne, když po odchodu špičkového zpěváka Michaela Kiskeho byl do Hells přijat podprůměrný Andy Deris, zatímco ve skupině Gamma Ray působil nejprve výborný pěvec Ralf Scheepers a nyní stále ještě velmi solidní vokalista Kai Hansen, který také složil většinu klenotů v obou předtím zmiňovaných kapelách. ()

Reklama

Reklama