Reklama

Reklama

Insurgentes

všechny plakáty

Obsahy(1)

Film diváka zavede nejen do zákulisí projektů jednoho z nejkreativnějších hudebníků dneška, ale poví nám také, jak se vlastně Steven Wilson dostal k hudbě, kde vyrůstal a co si myslí o současném stavu hudebního průmyslu. Je internetová generace světlou budoucností? Co znamenají videa s rozbíjenými iPody? Jak vlastně vznikalo Stevovo první sólové album? A proč zní jeho hudba tak, jak zní? (Ontos)

(více)

Recenze (5)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Insurgentes je parádny album, ktorý chce čas a trpezlivosť. A tento dokument je takou čerešničkou k nemu, pričom Lasse sa štandardne drží svojich filtrov a bizardností. Steven hovorí o svojom detstve, digitalizácii hudby, je filozofický, miestami príliš(?) exhibujúci, miestami až prekvapujúco citlivý...do toho zničí pád iPodov atď. Odporúčam celé DVD, kde sú parádne bonusy. Toto som Wilsonovi zožral aj s navijakom parádny produkt! ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Takhle se mají točit dokumenty o muzikantech. S uměleckou licencí, ale zároveň s citem k sledované osobnosti, kterou bezesporu Steven Wilson je. Ten člověk má skutečně co říct - nejen jako muzikant v té nekonečné řadě hudebních projektů, s nimiž je spojován, ale i jako člověk s názorem. Člověk, který si prošel zkušeností s hudebním průmyslem a vidí za oponu. A rozhodně není jen prázdným tlachalem a radikálem, který umí jen křičet. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně podmanivý náhled na postoj jednoho interpreta s opravdu dobrým vkusem. Informační řídkost mě však přivádí k názoru, že si to Steven nechal natočit spíše pro sebe. Tak jako tak jde o velmi dobře koukatelný "artdoc". Pro fanoušky Wilsona a Porkupajnů samozřejmě povinnost. 75% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Steven Wilson a jeho myšlienky nielen o hudbe (napr. aj o tom, že ako správne objavovať a počúvať hudbu) a hudobnom priemyslu. Steven Wilson ako démon iPodov. Nekonvenčný dokument, ktorý celkom slušne reflektuje (nielen) osobnosť geniálneho muzikanta. Osobné hodnotenie: 84% (****) ()

petite fille 

všechny recenze uživatele

tento film beriem ako Stevenovu osobnú ódu na umenie počúvať a schopnosť objavovať nové veci (nielen vo sfére hudby). je to tak trochu sonda do súkromného života jedného zvláštneho hudobníka, tak trochu kampaň proti povrchnosti poslucháčskych návykov a tak trochu ihrisko pre režisérove vizuálne experimenty. na moje prekvapenie to do seba dobre zapadá a ako celok to má tendenciu človeka dosť pohltiť. myslím, že človek ani nemusí byť fanúšikom Wilsona, aby si z toho niečo vzal. ()

Reklama

Reklama