Reklama

Reklama

Divoké Mongolsko

(TV film)
Rakousko / Německo, 2006, 51 min

Obsahy(1)

“Divoké Mongolsko” je unikátní ukázkou nedotčené přírody a nebývalých přírodních krás. Dále představuje ohromnou rozmanitost vzácných živočišných druhů, které se pod tmavomodrým nebem vyskytují. Kupříkladu jihovýchod Mongolska je domovem například koně Převalského, předka našeho koně domácího, a v hloubi pouště Gobi putují od oázy k oáze divocí velbloudi dvouhrbí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Agamo 

všechny recenze uživatele

Dokument spíše jen o roztomilých zvířátkách, co žijí v Mongolsku, než o zemi obecně. Čekal jsem větší záběr i na neživou tvář této krajiny spojenou s životem místních nomádů, kteří se v dokumentu vyskytují, když ta roztomilá zvířátka pojídají. Nejzajímavější částí pro mě bylo opékání kozy letlampou, myslím, že to se v životě neztratí. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto dokumentu môžem povedať, že Mongolsko je krásna krajina, s nádhernou prírodou a rozmanitými živočíchmi. Len škoda, že tvorcovia nepoňali dokument trochu objektívnejšie a neukázali aj tie záporné stránky života na tejto odhľahlej stepi, rovnako ako si mohli odpustiť niektoré až prílíš naturalistické zábery, na ktoré rating R-7 rozhodne nepostačuje. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama