Reklama

Reklama

Přepravce

  • Kolumbie El arriero

Obsahy(1)

Jmenuji se Anciar López a pocházím z Kolumbie. Žiju v Madridu a jsem zamilovaný do dvou žen: Virginie, mé manželky a Lucii, mé milenky. Virginii jsem potkal v Barranquille, ale její matka mi vyhrožovala, že mě zabije a tak jsme se museli rozejít. Když jsem vydělal první peníze, samozřejmě jsem se pro ni vrátil a oženil se s ní. Později jsem potkal Luciu, drobnou a fascinující Španělku. Zbláznil jsem se do ní. Tak jsem se rozhodl, že budu mít obě. Jenže když jsem začal přemýšlet o odchodu do důchodu, napadlo mě, že bych se měl s Luciou rozejít. Ona na oplátku vyklopila všechno Virginii. Takže teď jsem sám. Virginie utekla do Kolumbie se všemi mými zásobami, část vlastně dala Lucii, po které se potom slehla zem. Lucía byla moje milenka, takže se na ní nemůžu zlobit, že mě zradila. Ale Virginia byla moje žena, neměla žádné právo mě zradit. Měl jsem jí zabít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Matty 

všechny recenze uživatele

Kolumbijská variace „scorseseovského“ příběhu o drobném kriminálníkovi, který se vypracuje na velkou rybu. Formálně (dělení obrazu) i vypravěčsky (Ancizárovy promluvy do kamery) svěží film stahuje dolů tupost zápletky i protagonisty, chápajícího lásku výhradně skrze tělesný akt, na což pochopitelně dojede. Překvapující je vzhledem k zemi původu zlehčování drogové tématiky až na hranu parodie (matka s kočárkem jako dealerka), na druhou stranu, když už v „tom“ musíte žít, proč si z toho neudělat srandu. 50% ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštny film, ktorý má zopár silných miest, ale množstvo nelogických a slabých miest. Je to film rozprávaný z pohľadu hlavnej postavy, ale bohužiaľ mu chýba ten "náboj". Nič si ma nezískalo. Všetko je akoby urobené povrchne. Do všetkého sa "štuchne" a tým to končí. A to sa týka problému s dílermi, mulami, policajtami, sexu, nenávisti a aj lásky. Nič tu nehraje nosnú tému a nič ma neprinúti si to opäť pozrieť. Výber hlavnej postavy bol ale dobrý. Julián Díaz je vskutku sympaťák a darebák súčasne. Vtiahnutie do deja: *** Realita: ** Dramatičnosť: * Erotika: * Hudba: ** ()

Reklama

vancho 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo vykreslený trojuholník, na ktorého vrchole stojí drogový díler, sociopat s črtami, ktoré priťahujú určitý typ žien. Chvíľu sa zdá, že šikovne manévruje medzi svojou manželkou a milenkou, ktoré ho cynicky využívajú a dávajú sa využívať, ale nakoniec ho prehliadnu. Film má niečo v sebe z atmosféry juhoamerických filmov z kriminálneho prostredia, ale nie je natoľko brutálny. Vylepšuje ho dobrý herecký výkon hlavnej postavy. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama