Reklama

Reklama

Blame!

(seriál)
Japonsko, 2003, 6x6 min

Předloha:

Tsutomu Nihei (komiks)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve městě, tedy spíše megastruktuře, která má tisíce podlaží a je nemožné dohlédnout od spodních podlaží k nebi. Záhadný Killy cestuje po těchto patrech a stále stoupá vzhůru, tento svět již totiž dávno prolomil hranice mezi stroji a živými organismy. (Jigvell)

Recenze (3)

kaspar 

všechny recenze uživatele

Fakticky se jedná jen o trailer k manze. O které si troufám tvrdit, že je naprosto neuvěřitelná; rozumějtě velmi kvalitní a velmi originální, přestože pro svou ne-narativnost postrádá vetší množství fanoušků, autorem je Tsutomu Nihei. Tenhle "trailer" obsahuje několik zajímavých scén, hlavně dlouhé pohledy na architekturu megastruktury. Líbí se mi také hry ostrého světla a stínů. Ovšem bojové scény jsou tak trochu zklamání, je vidět, že nebyl dostatek peněz udělat opravdu hodně snímků. Cibo má skvěle vybraný hlas. Vizuální zpracování je ale celkově takové nasnadě, protože atmosféra původního komixu, jeho černobílost a syrová klaustrofobická šeď světa zde popisovaného, se trochu vytrácí. Zvukově primitivní, ale pro dotvoření atmosféry to bohatě stačí. Asi bych řekl, že pro fanoušky nezbytné, ostatní mohou ovšem zvesela ušetřit 36 minutek ... ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Přesně tak, kaspar (nebo to má být se š?) to vystihl naprosto přesně. Nemám co bych dodal, jen hodnocení dám o něco vyšší. ()

Reklama

Flatron 

všechny recenze uživatele

Musím iba súhlasiť s tým, že manga je parádna, toto anime by som označil iba ako nejaké zasvätenie do prostredia a do deja. 3*. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama