Reklama

Reklama

Cesta domů

  • Čína Wo de fu qin mu qin (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Obchodník Luo Yushen sa po rokoch vracia do rodnej dediny v severnej Číne. Doma ho zastihne smutná správa - zomrel mu otec, ktorý tu pôsobil ako učiteľ. Jeho matka trvá na usporiadaní tradičného pohrebného ceremoniálu. Ten v ňom prebúdza dávne spomienky na udalosti, o ktorých počúval ako chlapec. Jeho otec Luo Changyu v tomto zastrčenom kúte kedysi nastúpil na učiteľské miesto a zamiloval sa do najpôvabnejšej z miestnych dievčat, Zhao Dio. Láska však nemala v období čínskej kultúrnej revolúcie miesto, mladý učiteľ bol obvinený z politickej chyby a bol prinútený k odchodu. Dvojica sa nevidela dva roky. Potom sa zamilovaným podarilo opäť stretnúť. Vzali sa a rozdelila ich až smrť. Ich syn, ktorý si uvedomuje, aké silné bolo toto rodinné puto a koľko prekážok museli jeho rodičia prekonať, sa rozhodne, že splní nielen matkine, ale i otcove posledné želanie... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

joseee

joseee (hodnocení, recenze)

Film má ďaleko od amatérskej práce, tak by som Yimoua neponižoval. Námet je však šialene naivný, maličká chcela uloviť chlapca z mesta... veľká láska, poserme sa. A (už tradične zlý výkon Zhang Ziyi tento film posúvajú pod hladinu.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

OUTbrain tak celkom stebou suhlasim. onicom filmy.. podobne dam dokopy aj ja.. uplne amaterska praca.. aj scenar aj rezia.. 50%

joseee

joseee (hodnocení, recenze)

cinani asa nevedia vyhnut klise. avsak pozitivne hodnotim zhangov "feeling" k tradiciam, pretoze to je to krasne co sa aj mne na cine paci

OUTbrain

OUTbrain (hodnocení, recenze)

Prázdné a asi o 80 minut delší, než by být mělo. Příběh neexistuje a i tak jsou v něm dost velké chyby (proč staví novou velkou školu ve vesnici, která vymírá?). Silně citové scény jsou dost neosobní a ona velká láska v tomto pojetí, působí spíše jako obsese a psychická porucha. Po obrazové stránce mi to také nepřišlo nijak úchvatné, pouze sama vesnička působila velmi dobře a přirozeně. Ač mi podobné filmy nevadí, toto byl jeden z největších omylů, co jsem kdy viděl.

Související novinky

Seminář čínských filmů 2012

Seminář čínských filmů 2012

03.03.2012

Kino Svět, Hodonín od 9. do 11. března 2012. Přehlídka, navazující na tradici seminářů asijské filmové tvorby, pořádaných v uplynulých letech ve Veselí nad Moravou v kině Morava se od letošního roku… (více)

Projekt 100 / 2007

Projekt 100 / 2007

11.01.2007

Již 13. rokem se můžeme těšit laskavé péči organizátorů putovní filmové přehlídky Projektu 100, AČFK. Ti kažodorčně dbají o pravidelný přísun deseti mimořádně kvalitních filmů na stříbrná plátna po… (více)

Reklama

Reklama