Reklama

Reklama

Dvorak: Symphony No. 9 'From the New World'

(koncert)
  • USA Herbert von Karajan: His Legacy for Home Video: Dvorak - Symphony No. 9 'From the New World'
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Západní Německo, 1985, 44 min

Obsahy(1)

Záznam provedení poslední a zároveň nejpopulárnější symfonie č. 9 "Z nového světa" Antonína Dvořáka. Po 92 letech od její premiéry řídil vídeňské filharmoniky legendární dirigent Herbert von Karajan. (D.Moore)

Recenze (3)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slast, dokonalost, absolutní nádhera a diamant bez kazu. Už samotná Dvořákova hudba je nebeská a dechberoucí (řada lidí Novosvětskou kritizuje jen a jen proto, že je tak populární, ovšem takovým se směju), ale vrcholně důstojné podání vídeňských filharmoniků řízených samotným Herbertem von Karajanem ji snad ještě povyšuje. A to jsem jinak pěkně prosím zastáncem toho, že českou hudbu nedokáže nikdo zahrát lépe než Češi, kteří k ní prostě mají jedinečný vztah. Dávám deset hvězdiček. http://www.youtube.com/watch?v=WuqyfEyNXQo ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Třičtvrtěhodina strávená v pohodlí domova s geniální Dvořákovo hudbou, Herr von Karajanem a Vídeňskou filharmonii. Co víc si v tomto žánru přát? ()

Slav_Jaro 

všechny recenze uživatele

Sledovat von Karajana při jeho naprosto strohém přednesu, je stejnej zážitek jako poslouchat Dvořákovu hudbu. Dokonalá smyslová syntéza. ()

Reklama

Reklama