Reklama

Reklama

Cyrano

(divadelní záznam)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Není schopen říct jediné slovo, ačkoli umí veršovat, není schopen udělat krok, ačkoli umí létat. Romantické drama Edmonda Rostanda v jímavém provedení Divadelní společnosti Petra Bezruče v Ostravě.   "Hra o neschopnosti říct jediné slovo pro toho, kdo umí veršovat, hra o neschopnosti udělat jediný krok pro toho, kdo umí létat." Rostandův romantický Cyrano ve skromném, leč jímavém provedení Divadelní společnosti Petra Bezruče v Ostravě. Vynikající Tomáš Dastlík a Sylvie Krupanská v roli páru, který se hluboce miloval a přesto se nikdy nesešel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

milaneg 

všechny recenze uživatele

Ač Cyrano dvě hodiny básnil češtinou Vrchlického (s úpravou Tomáše Vůjtka), ani na okamžik nezanudil, ba naopak-mnohá moudra děl...! (Mně básnit nedaří se žel!) ()

Jeejay 

všechny recenze uživatele

Cyrana mám hodně rád už od dětství. Mnohokrát jsem ho i viděl ať už ze záznamu či přímo v divadle, vždy se ale stopáž blížila třem hodinám, a proto jsem, s přihlédnutím k avízovaným dvěma hodinám, k tomuto záznamu přistupoval s obavami, které se bohužel potvrdily. Hra je neúprosně seškrtána. Je možná pravda, že to prospívá jejímu tempu, ale chybí mi tam příliš mnoho z mých nejoblíbenějších pasáží, příliš mnoho krásných Vrchlického veršů skončilo pod stolem (ne nadarmo se říká, že Vrchlického překlad je lepší originálu), než abych mohl hodnotit lépe. ()

Reklama

Reklama