Reklama

Reklama

Valašský snář

(seriál)

Obsahy(1)

Ludvík Vaculík (23.7. 1926) je jednou z nejvýraznějších postav české literatury a veřejného života druhé poloviny dvacátého století. Je osobností, která se vždy velmi pečlivě a úzkostně bránila televiznímu mámení. Režisér Břetislav Rychlík od léta 1998 do podzimu 1999 na základě společného scénáře natáčel s Ludvíkem Vaculíkem čtyřdílný cyklus dokumentů v jeho rodišti V Brumově na Valašsku. Ludvík Vaculík prostřednictvím svých textů, úvah, rozhovorů s lidmi, zpěvu a muziky provází valašskou krajinou a jejími proměnami v čase. Celý svět je viděný z jednoho místa na zeměkouli, vesmír pod nebem jednoho valašského městečka.
Jednotlivé díly:  1.-Dělová koule
2.-Arizona
3.-Jaro je tady!
4.-Stará hranice (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Milé postřehy talentovaného intelektuála procházejícího krajinou svého mládí a zpovědi jeho bývalých sousedů a jiných... ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Celé je to takové bezprostřední, plné inteligentního humoru, o to působivějšího, že k němu dochází jaksi mimovolně, nepovinně. A totéž platí pro druhou základní náladu, kterou je nostalgie. Břetislav Rychlík a Ludvík Vaculík si evidentně výborně porozuměli, možná i proto, že oba se narodili 23. července. A možná i mně se výsledek jejich společné práce tak líbí proto, že jsem taky narozený ve znamení Lva, i když až v srpnu. -------- V titulcích (všech čtyř dílů) seriálu uvedeno: rok výroby 1999. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama