Reklama

Reklama

Kdo přežije - Samoa

(série)
  • USA Samoa
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2009

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Russell Hantz, Monica Padilla, Erik Cardona

Obsahy(1)

Další, v pořadí již devatenáctá série Kdo přežije, se natáčela na samojském ostrově Upolu. Jako tradičně je dvacet soutěžících rozřazeno do dvou kmenů (Foa Foa a Galu) a v následujících devětatřiceti dnech budeme opět svědky bojů o "imunitu", jídlo a základní potřeby. Chybět samozřejmě nebudou ani kmenové rady. Kdo vydrží do konce a vyhraje milión dolarů? (Deco.20)

(více)

Recenze (116)

Hismael 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

19. série Kdo přežije Samoa je do té doby jedna z těch nejnáročnějších, hlavně díky počasí. Zároveň je v ní soutěžící, který předvádí nejlepší taktickou hru, jakou kdy tato reality show zažila a všechny si tam vodí jako loutky. Souboje o imunitu, nebo odměnu, jsou stále zajímavé a napínavé, tak jak je zvykem. ()

DonQ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to prostě hrůza, při každé z těch obecně lepších řad si po jejich zhlédnutí říkám tyjooo tak tahle byla určitě ta nejlepší a jsem povětšinou nadšený. Tato série nebyla výjimkou. Domnívám se však, že o této budu výše uvedené tvrdit mnohem déle než o těch předchozích. Všemi propíraný Russel mne až tak nebral (rozuměj nezaujal jsem k němu extrémní názor), ale rozhodně byl výborným osvěžením a zajímavou osobností do hry, byť svou aroganci viditelně přehrával a chtěl za zlého muže být za každou cenu. Rozdíl v jeho pozérství a třeba Benovou přirozeností být hajzlem, byl viditelný na první pohled Nejzajímavější hráči jsou pro mne Danger Dave a Shambo, ikdyž ta byla věru někdy dosti protivná. Naopak mne vůbec neoslovil druhý Russell, doslova mi vadil. Téhle sérii lze vytknout možná méně výrazný tým Galu, kdy dostatečný prostor dostala jen hrstka jejich členů, jestli se nepletu, tak některé vypadnuvší dokonce i po sloučení kmenů člověk během hry snad ani nezaznamenal, což je zjevná chyba produkce. Taktéž poměrně velké zklamání z vítěze, který v porovnání s druhým finalistou dle mého názoru neměl co nabídnout a skutečně se celou hru jen vezl (bohužel takto již po několikáté, což mne u Survivora začíná opravdu frustrovat). Poslední plusový bod dávám za lokalitu, Samoa vypadá báječně, mít čas, prachy a koule, jedu to tam omrknout. ()

Reklama

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Patrně jedna z nejlepších sériií Survivora, a to díky Russelovi, který ji k těmto výšinám vyzvedl. Ačkoliv ovlivňoval hru nejvíce ze všech, našel bez nápovědy tři imunity, určoval, kdo bude vyřazen a dokázal svůj původní kmen prosadit proti přesile až do finále, měla jeho strategie jednu trhlinu: mnoho protihráčů si svou agresivitou a arogancí znepřátelil a ti mu v závěru vystavili odpovídající účet. Na konci, když zapalovali masky svých spoluhráčů a každý z vyřazených měl svůj malý proslov, jsem se musel pousmát: většina z nich tvrdila, že vlastně vyhráli celou hru oni. Je to škoda, když si někdo nedokáže nalít pohár pravdy ani sobě samému, ale toto je americký styl, odrážející se od pseudosebevědomí. Nejoblíbenější soutěžící: Betsy; nejneoblíbenější: Yasmine. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor na pár spoilerů. Ať pak nejste nasraní. Asi doposud nejlepší série, kterou zkazila pouze vítězka. Russell byl nejlepší hráč všech dob a netajil se tím. V soutěži neudělal špatné rozhodnutí. Hrálo se zcela podle jeho pravidel. Z naprosto bezvýchodné situace, která byla v soutěži mnohokrát on s bravurou a troškou štěstíčka vymanévroval. Vítězem se nestal pouze proto, že porota byla téměř plná hrdých a závistivých kokotů, kteří byli příliš blbí na to, aby se dokázali přenést přes to, že nebyli pouze přehráni, ale že byli absolutně potupeni. Popravdě to nebyl jediný důvod, Russellovi moc nepomáhala ani jeho arogance, kterou nijak neskrýval. Navíc byl Russell velmi vtipný a bavit se musel i divák, který přál vítězství nějakému kokotovi. V prvním díle, kdy uzavíral spojenectví s hloupýma blondýnkama, jak je nazval, jsem si uchcával smíchem. Když jednu noc vylil všechnu vodu a spálil negříkovi ponožky, tak kdybych byl o 70 let starší, tak už se asi počůrám. Vážně se zatím jedná o nejlepší sérii s nejlepším hráčem, který nevyhrál. Překonat ji může jedině série následující. Lepší 4*. ()

Agneszka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery: V některých komentářích se fandí Russellovi, v některých je hanoben. Možná je pravda, že se mu věnovalo nejvíce času. Ale, nemůže to být tím, že byl prostě nejzajímavější? Popravdě mě uchvátil tím, jak to má v hlavě srovnané a že si opravdu na nic nehraje. Což je vůbec poprvé, co jsem se takovým přístupem setkala. Opravdu poprvé. Tváří v tvář závěrečným výpovědím nakonec lžou všichni, blafují, vymlouvají se, protiřečí si. On ne. Ani nemohl, protože celou dobu se netajil tím, že chce vyhrát a i jeho závěrečná řeč byla přesně taková, jakou jsem od vůbec první série toužila slyšet. Od prvního dílu můj oblíbenec! Protože upřímnost a říkání pravdy i když nemusí být příjemná je vlastnost, která je pro mě velmi důležitá! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Soutěžící Mike Borassi měl původně hrát už v předešlé sérii Tocantins (2009), ale byl z ní stažen kvůli zdravotním problémům. (Zix.)
  • V této sérii byl poprvé objeven skrytý symbol imunity bez jediné nápovědy, a to hned opakovaně. (LucasAbelle)
  • Když byl evakuován člen Foa Foa Mike Borassi, musel i tak poté jeho kmen na kmenové radě vyřadit dalšího člena z kmene. Když byl později evakuován člen Galu Russell Swan, jeho kmen nemohl dokončit soutěž a tedy prohráli. Kmen Galu poté na kmenové radě nikoho vylučovat nemusel. (Zix.)

Reklama

Reklama