Reklama

Reklama

Tři hvězdy v Berlíně

(koncert)
  • Německo Three Superstars in Berlin
Hudební / Dokumentární
Německo, 2011, 90 min

Obsahy(1)

Na základě neuvěřitelného úspěchu letních koncertů pod širým nebem v Berlíně roku 2006 a Vídni 2008 se světová hvězda sopranistka Anna Netrebko rozhodla uspořádat podobný koncert tentokrát ve známém berlínském amfiteátru Waldbühne i v roce 2011. Ke spolupráci si tentokrát přizvala i u nás dobře známého tenoristu Jonase Kaufmanna a barytonistu Erwina Schrotta. Na programu nechyběly kromě sólových výstupů ani známé duety z Bernsteinovy West Side Story, Pucciniho Manon Lescaut, Porgy a Bess G. Gershwina nebo Mozartova Dona Giovanniho. Pro nás je zajímavé, že o hudební doprovod se postaral Pražský filharmonický orchestr pod taktovkou Marca Armiliata. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

prkalil 

všechny recenze uživatele

paráda - krásný amfiteátr, nadšení diváci, Pražský filharmonický orchestr s vyloženě roztomilým italským dirigentem - hudebně mě výběr sice často míjel, ale předehru k Prodané nevěstě jsem slyšela pořádně celou klasicky asi poprvé (naposlouchanou mám Prodanku hlavně ypsilonskou) - a je to nádhera; zpěváci byli výborní, nejvíc mi asi ale hlasově sedl boží baryton očírovaného Erwina Schrotta ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá dokonalost, jejíž jedinou "chybou" je lítost z vědomí toho, že jsem u tohoto koncertu nemohl být osobně. Těžko lovit z paměti, kdy jsem v telce viděl kultivovanější podívanou. Jako jistou pikantní zajímavost tohoto záznamu jsem shledal skutečnost, že dal na jednom jevišti vystoupit manželskému páru Netrebko - Schrott, kterému více než zdatně stál po boku Jonas Kaufmann - záběr na jeho líbačku s Annou Netrebko, kterou "žárlivě" (vše bylo skoro jistě domluveno dopředu) sledoval její mužíček, řadím k nejvzrušivějším momentům, jaké mi kdy dala ČT2 pocítit. Víc takových pořadů! ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama