Reklama

Reklama

Jednou musíš jít

(festivalový název)
  • Itálie Un giorno devi andare (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V intimně laděném snímku uhrančivých vizuálních kvalit, který měl premiéru na festivalu Sundance, doprovází režisér Giorgio Diritti (Člověk, který přijde, MFF KV 2010) svou hrdinku, třicátnici Augustu, až do daleké Brazílie. Žena zlomená nedávnými bolestivými událostmi hledá ztracenou víru v život a jeho smysl. V hlavní roli vynikající Jasmine Trinca. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

štíple 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen první část filmu. Moje filmy unavené já mi velelo jít domů spát. V jiný čas bych si film určitě užila mnohem víc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já bych ten film rozhodně nestavěl na víře. Ano křesťanský motivy jsou patrné, zejména ze začátku a pokud jde o jiný typ víry, tak z mého pohledu jí totálně převyšovala nálehavost, která z filmu jde. Spousta užasných, chytrých a pravdivých dialogů má v sobě ohromnou sílu a háže naší společnosti slušný zrcadlo k zamyšlení nad naší lhostejností a totální ztrátou respektu. Pokud bych měl hodnotit první hodinu dám pět hvězd, protože přesně takový film je moc a moc potřeba, aby se začalo přemýšlet i ničem jiném než jestli koupit spíš ipod nebo iphone, pohlceni konzumem a honem za penězi jsme zapoměli na pospolitost a tak já vnímal první hodinu včetně kritiky některých představitelů církve (postavíme tady kostel a vedle luxusní hotel a pak nádherný letecký záběr na panenskou přírodu amazonsnkých pralesů). Vůbec ta práce s obrazem uměla skvěle podprahově vyprávět, třeba tanec na fotbalovým hřišti, nádhera. Závěr filmu se více zaměřuje na hlavní představitelku a stav její duše, což po tý předchozí sdělný smršti přece jen krapet otupilo hrany. I tak se jedná o velmi příjemné překvapení vhodné pro každého, koho tenhle svět a osud lidí v něm alespoň trošku zajímá. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracované téma víry narušované narušeným scénářem, který nepřesvědčí. Talent režisér má, ale ještě ho tají. ()

Galerie (34)

Související novinky

Pět dní italského filmu v kině Lucerna

Pět dní italského filmu v kině Lucerna

11.12.2013

Od 11. do 15. prosince 2013 v kině Lucerna proběhne Středoevropský festival italského filmu MittelCinemaFest. Do svého 11. ročníku v letošním roce vstupuje jednou významnou novinkou: mezi místa… (více)

Reklama

Reklama