Reklama

Reklama

Povstání

(festivalový název)
  • Velká Británie The Uprising (více)
Belgie / Velká Británie, 2013, 78 min

Obsahy(1)

Sedm dní vzpoury zachycených zevnitř předkládá dokument poskládaný z amatérských videí z arabského jara umístěných na YouTube. Rozmazané, bezprostřední obrazy demonstrantů, brutálních policejních zásahů a poničených měst ukazují, že nejlepší způsob, jak pochopit chaos, je stát se jeho součástí. Když kameraman požádá muže stojícího na ulici, aby mu popsal situaci posledních dní, odpověď zní: „Tohle je skutečný Egypt. Předtím jsme žili někde jinde. Všichni jsme poutníci, emigranti, vystěhovalci.“ (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (3)

xeon. 

všechny recenze uživatele

Autentický ako len môže byť. Videá z youtube, nie virálne, ale práve tie nekvalitné rozstrasené priamo z centra diania. Ako ozrejmil sám režisér oproti pôvodnej verzii má už tento finálny produkt ucelenú štruktúru a príbeh. Nie je to len koláž. Napätie, zvraty, radosť a zase napätie. Svet taký aký je. Revolúcia taká aká je. Krvavá a bolestivá. ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Autentickejšie to už asi nejde. No napriek tomu mám pocit, že spojiť videá z youtube do filmu z neho ešte výnimočný dokument nespraví. 3,5* ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama