Reklama

Reklama

Speciální jednotky

(seriál)
  • Česko Asijské speciální jednotky (více)
všechny plakáty
TV spot
Singapur, 2012, 7x50 min

Střih:

Yadin Mohamed

Obsahy(1)

Téměř až zarážející pohled do života asijských speciálních jednotek, který nám zprostředkuje bližší seznámení s brutálními formami výcviku a nejmodernějšími způsoby boje. Ukáže se, jak odolní musí být členové jednotek, které jsou nasazovány na nejnebezpečnější mise v různých koutech světa, honí hledané zločince a teroristy a vyjednávají s únosci rukojmí. V důsledku politických událostí charakterizujících nedávnou minulost se ve světě klade stále větší důraz na eliminaci národně bezpečnostních rizik, tudíž je role speciálních jednotek důležitější než kdy dříve. Tento seriál je prvním filmovým dílem vůbec, které zveřejňuje všední dny nejelitnějších a nejpřipravenějších vojenských jednotek na světě. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (2)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Celkem náhodou jsem dokument zachytil na Viasat Explorer a připadl mi dost zajímavý, kdy se asi 180 "běžných" vojáků snažilo dostat k elitním jednotkám v Malaysii (GGK). Tři měsíce tvrdého výcviku dokončila zhruba polovina, z civilistů by nedokončil asi nikdo. Pochod se 17kg zátěží v tropickém vedru na vzdálenost 160 km nebo přežití v nejsyrovější džungli po dobu 14 dnů pouze s mačetou a třemi dobrými radami, tomu říkám výcvik. Když někdo neuposlechl, čekal ho trest v podobě pověšení za ruce na celou noc, kdy je okusovali komáři a jiná havěť, nebo zavření do klece a ponoření na celý den do špinavé řeky. Kromě fyzických schopností se hodnotilo také týmovost, odpovědnost či respektování rozkazů. A disciplín byla celá řada, takže ti, kteří sítem prošli, jsou skuteční borci. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé vidieť s nohami vyloženými na stole ako mladí borci plnia fyzicky, ale aj psychicky nenormálne ťažké úlohy a potom povedať "fúúha" a otvoriť si jedno chladené.. ()

Reklama

Reklama