Reklama

Reklama

Po stopách zázraků

(seriál)
  • USA Miracle Detectives

Obsahy(1)

„Bořiči zázraků" či „detektivové přes zázraky" – Indre Viskontasová a Randall Sullivan – podrobují kritickému zkoumání různé události, které na první pohled vypadají jako zázrak. Poznejte, co je skutečnou příčinou neuvěřitelných přežití, zjevení svatých či vzniku krvavých stigmat... (oficiální text distributora)

Recenze (3)

BeaverHolder 

všechny recenze uživatele

Na tento dokument se rád podívám z jednoho prostého důvodu: o problematiku zázraků se zajímám a naprosto se ztotožňuji s přístupem Indre v případech, které řeší. Její kolega Randall je typickým příkladem člověka, který by za vším nejradši viděl nadpřirozeno a zásahy shůry. Pokud už řádně testují nějaký "zázrak", zjistí, že se jedná nejspíš o podvod nebo na něm najdou vážné trhliny. Dotazovaní vědci a psychologové pak vždy poskytnou naprosto logické vysvětlení. Jenže někteří lidé zkrátka nejsou ochotni myslet racionálně... Nejvíc mi vadí to, že ty, kdož tvrdí, že mají nadlidské síly a mluví k nim Bůh, nejsou konfrontováni s tvrdými fakty, a racionální stránka věci tak vyjde poněkud do ztracena... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou zajímavé, jiné jsou jen plácáním prázdné slámy. V některých případech si člověk říká, že té vědecké práci moc nedali. Ženská měla prorocký sen o autohavárii, pak měla autohavárii a přežila. Člověk by čekal, že zajdou za tou modlitební skupinou, aby si ověřili jeden údaj, a pak za policajtama, aby si ověřili druhý údaj, ale ne, oni jedou za nějakou intuičkou. A jindy se důkaz docela zdaří, ale vědkyně bazíruje na jednom detailu, a tak důkaz neuzná. Je to prostě nevyvážené, a často se nejde na dřeň a do detailů. ()

Reklama

Reklama