Reklama

Reklama

Gordon Ramsay: Štědrovečerní večeře

(pořad)
  • Velká Británie Gordon Ramsay's Ultimate Christmas (více)
Reality-TV
Velká Británie, 2010, 90 min

Účinkují:

Gordon Ramsay

Obsahy(1)

Slavný kuchař Gordon Ramsay prozrazuje své nejoblíbenější recepty, které lze bez stresu připravit ke štědrovečerní večeři... (TV Prima)

Recenze (3)

stration 

všechny recenze uživatele

Sledovat Ramsayho při vaření je svátek sám o sobě. Jako takový "vánoční speciál" to asi o moc líp udělat nešlo. Je to pochopitelně poněkud zdlouhavé a ti malí caparti na atraktivnosti taky nepřidají, ale Gordon to naštěstí všechno ukočíruje. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Oproti Ultimate Cookery Course mi to přišlo slabé. Povinné procházky s dětmi, syn, kterému se rozváže lano při houpání na pneumatice (a předtím je vidět, jak trucuje u stromu), nutná přítomnost maminky v kuchyni, kterou Gordon k ničemu nepustí, hraná rozpustilost u štědrovečerního oběda (mít doma kamery na každém kroku, jakákoliv spontánnost by ze mne vyprchala, i kdybych v sobě měl dvě láhve ferneta) a hlavně ty recepty užijí spíše anglosasové, ne obyčejný středoevropan. Kdo z nás dělá na Vánoce krůtu nebo krocana, s nádivkou, výpekem...? Kdo z nás má doma jen tak jedlé kaštany na dochucení růžičkové kapusty na pancettě? Jsou to ve výsledku docela nákladné a drahé recepty, pro běžné vaření nepoužitelné (až na míchaná vajíčka, ale tam preferuji styl Zdeňka Pohlreicha na páře), a croissanty a uzeného lososa také běžně doma nemíváme. Takže sorry, celý ten vánoční speciál mi přišel na sílu chtěný a hraný, a s nepoužitelnými recepty, podle mne nepoužitelnými i pro běžného Brita. ()

Reklama

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Predstavte si tú pohodu pred telkou, keď Vám "mamka / starká" varí Vianočnú večeru a vypeká koláče a vy sedíte pred telkou a pozeráte obľúbené rozprávky a filmy. No, ja vlastne spomínám rád na tieto sviatky a tiež ich rád zažívam s "rodinou", pretože je to niečo výnimočné, čo sa dá zažiť len raz za rok. Postupom času, keď som prišiel i ja ku tajom kuchyne a zasvätil sa do týchto sviatočných pokrmov, nerobí mi problém pozerať tieto relácie a to i na sviatok. Však prečo by aj? V kuchyni sa práve varí tucet dobrôt a telka Vám len prirobí starosti naviac, pretože ak budete jesť pred štedrou večerou neuvidíte zlaté prasiatko... Gordon Ramsay je kuchár s veľkým písmenom na začiatku a vidieť ho ako pripravuje pre nás "NEtradičnú" vianočnú večeru je veľkým plusom a ja mu dávam klobúk dolu. 4* ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama