Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (2 428)

plakát

Invalida (2023) 

Jsem taky cholerik a při scéně, kde se Laco snaží získat zbrojní průkaz jsem brečel smíchy. Víc netřeba dodávat. Tak jsem se už dlouho nepobavil!

plakát

Smršť (2024) 

Peter Bebjak je jediný široko daleko, kdo dokáže natočit něco jako mysteriózní thriller v našich podmínkách, v našich scenériích, s našimi herci a s našimi penězi. Předlohu jsem zatím nečetl, ale určitě se k ní dostanu. Jasně, jde z toho cítit Overlook, Blue Velvet a vzpomněl jsem si i na Hranice života. To ale vůbec nevadí. Exteriéry a hlavně interiéry jsou dokonalé a dostatečně dokreslují mrazivou atmosféru celého snímku a naznačují, že tady prostě happyend být nemůže. Kdo chce, může hádat, jak to celé dopadne a sledovat jemné náznaky událostí příštích a závěrečného twistu, který není sice z nejoriginálnějších, je ale dostatečně odůvodněný. Maštalír hraje perfektně a jeho spojení s Bebjakem mi prostě pasuje. Aňa má také zajímavou roli a dokazuje svoje prvotřídní herectví. Perfektní je hudba a zvuky, které vyniknou hlavně v kině. Už se těším na další projekci, kdy se budu moct lépe věnovat všem detailům, které mi unikly. Za mě perfektní!

plakát

Vynálezce (2023) 

Úžasná grafika, hromada Da Vinciho vynálezů a celé to funguje jako lehce filozofický film o tajemství lidské duše. Naopak příliš mnoho zbytečné politiky, kupa cizích výrazů a vcelku chabý děj, opomíjející mistrovu malířskou genialitu (až na samotný závěr). Úplně nevím, pro koho je film natočen. Pro děti je příliš filozofický, politicky zbytečně zamotaný a některými dialogy ne úplně srozumitelný. Mně jako dospělému vadily některé infantilní gagy a málo Da Vinciho pitvání, zkoušení vynálezů, malování a objevování. Čekal jsem nějaký úžasný svět jako od Pixaru, kde bude všechno "Leonardovské", fascinující, dráždivé a úchvatné jak pro oko tak pro mysl. Vynálezce je rozhodně dobrý film, perfektně vytvořený a každý si v něm to své najde. Jen mu trochu chybí ta duše, o které Da Vinci celý film přemýšlí.

plakát

Raven's Hollow (2022) 

Námět a první polovina úplně super, pro znalce EAP lahůdka. Pak se to ale komplikuje, prodlužuje a konec je spíchnutý narychlo a bez invence či překvapení. Škoda promarněného potenciálu, protože atmosféru a nápad to má.

plakát

Nepřivolávej nic zlého (2022) 

Dlouho jsem neviděl nic depresivnějšího, znepokojivějšího a bezútěšného. Perfektně natočeno, vynikající znepokojivá hudba a pocit vzrůstajícího napětí. Fakt pro silné nátury. Vynikající, ale ne pro každého.

plakát

Zvrácená (2021) 

Jednu hvězdu přidávám za Sadlera a Elwese. Jinak sbírka všech možných i nemožných klišé, prostřední část je totálně nudná a o závěru škoda mluvit. Efekty jsou slabé. Zklamání na celé čáře.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (2022) 

Paráda! Dlouho jsem se tak netetelil radostí u povedeného gore, bezcitného zacházení s postavami a solidní atmosféry. Na příběh kašlu, ale ušel taky. Ve srovnáním s Halloween Kills Texaský masakr absolutně vyhrál.

plakát

Výjimeční (2019) 

Naprosto úžasný film, který doporučuju fakt každému. Dojemné, lidské a dle skutečných událostí.