Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa točí okolo policajta a dvoch bratov, ktorí sú na stope sérii tajomných vrážd. Vyšetrovanie ich privedie do prostredia nebezpečnej kartovej hry, v ktorej účastníci musia zabiť porazených, pretože ak tak neurobia, ich samotných čaká smrť. (misterz)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Super-raritní nízkorozpočtový sleazy/gore/horor, který byl dlouhou dobu považován za ztracený nebo jen zapomenutý, kdy prostě nebyl cca 28 let dostupný, když tedy opomeneme jedno prakticky nedostupné a značně obskurní japonské VHS vydání (Exciting Video - realitivně omezený počet kopií), kdy ještě před tímto vydáním film kompletně zmizel z povrchu zemského, dokonce i bez výpisu na IMDb, mezi filmovými sběrateli starých video kazet a recenzenty se o tomto obskurním a zřídka viděném flicku mluvilo nejen jako o naprosté raritě, ale vyloženě jako o "svatém grálu" splatter/slasher filmu, cca před rokem vyšel film na home-video (Bleeding Skull), konečně v Americe, tedy v zemi svého vzniku (distribuce) a teď nedávno se snímek překvapivě objevil i na webu, takže nejeden nadržený hororový fanda (jako Já) má dnes druhý Vánoce! Ke své lacinosti, jsem byl docela překvapen tím, jak efektivně si film budoval děsivou a strašidelnou atmosféru, zvrácenosti, sadismu a špinavosti, pěkně scénu od scény už od úvodní sekvence ve které se starší policista vplíží do skladu, tam byly některé docela povedené gore sekvence (třeba ta slisovaná holka), celému filmu nechybělo ani patřičné napětí a byl tu i černý humor. V podstatě celé se to odehrávalo za šera nebo vyloženě za tmy, a ve špinavém prostředí podzemního skladu (sklepa), kde se hraje sadistická špinavá karetní hra, ve které vítěz musí zabít poraženého, jinak bude zabit sám. Darebáci výteční, alespoň jeden z nich je vykreslen skutečně dost účinně a přesvědčivě, jde o jejich kápa, který má zálibu v pavoucích, kdy chodí v pavoučím obleku a maluje si je na čelo, zároveň se svými partnerkami (přítulkyněmi) pije čerstvou krev ze svých obětí ze sklenice na víno, tam je i nějaká ta nacistická domina která má sklony k sadismu, všichni se nějak malují a nebo nosí gumové masky, každý je nějak narušen a má zálibu v něčem jiném, takže tady super, hezky je tu zachycen i obyčejný pouliční život 80s let v Los Angeles, na ulici samá prostitutka, byly tam sice nějaké menší nedostatky v ději a logice (třeba ten chlápek s tou motorovkou), které jsou ale naprosté běžné i všude jinde a to i udaleko lepších filmů, takže je člověk musí přejít. Mě osobně se film líbil, bavil mě a nenudil, je dobré mít na paměti že tam venku, jsou daleko horší filmy a to nejen z této doby, body navíc za schopné úsilí (škoda že toho herec W.G. MacMillan neudělal víc) ,atmosféru a napětí, to vše tady skutečně fungovalo. Příjemné překvapení tenhle trash. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

... s těma "rariťkama" to nějakým zázrakem dopadáva u mňa rovnako. V mým případě, všechno mylka ! Keď dostihnem voľný čas, popíšem ďalšie rariťné udalosti. Vyplachtená punk srajda, ktorá neobnáša nič. Zhovievavé 2 ! ()

Zajímavosti (1)

  • Film byl nechvalně známý tím, že byl dán k ledu na 28 let (až na VHS provedení v Japonsku v 80. letech). Paradoxní je, že byl konečně uvolněn v r. 2014 jako znovu limitovaný VHS (upraveno pro velký formát), uvedený tentokrát v USA. (Karlos80)

Reklama

Reklama