Reklama

Reklama

Přízraky války se Stevem Irwinem

(seriál)
  • Austrálie Steve Irwin's Ghosts of War
Austrálie, 2001, 2x50 min

Režie:

John Stainton

Scénář:

John Stainton

Hrají:

Steve Irwin

Obsahy(1)

Steva Irwina všichni známe jako ochránce přírody a dobrodruhy; v tomto pořadu se ale překvapivě zaměří na události druhé světové války, konkrétně na boje v Tichomoří. Není to ovšem nijak náhodné spojení, naopak jde o osobní záležitost: ve válce v Pacifiku zahynul Irwinův děd i praděd, zatímco jeho tchán přežil válku na palubě USS Boise a zúčastnil se řady námořních bitev. Tyto tragédie a triumfy znamenaly, že Irwinova rodinná historie byla s druhou světovou válku nesmazatelně propojena. Ve svém dvoudílném putování nás teď zavede na některá z nejslavnějších bojišť, kde střetávali spojenci s japonskou armádou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

radek.896 

všechny recenze uživatele

Hodnotím první díl. Dívat se na to dalo, ale vůbec mě to nenadchlo. Prvních 10 jsem z dokumentu neviděl. Co mi hlavně chybí, jsou vypovědi vojáků, kteří tam skutečně bojovali. ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Stewe Irwin býval zábavný při chytání krokodýlů za ocas. Jeho pokus chytit za ocas válečné dějiny mi nepřišel jako dobrý nápad. Když jsem ho viděl, s jakou dětinskou radostí se (jako s prominutím nějaký čokl) přehrabuje v hromadě stehenních lidských kostí... je z nich přímo u vytržení a s radostí rozzářenýma očima nadšeně povykuje do kamery... Už jsem pak neměl důvod se o něho nějak bát, když v další scéně vesele třásl nevybuchlým, pořádně zrezivělým minometným granátem... ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Trošku jednodušeji a hlavně netradičně vyprávěný dokument o 2.světové válce v tichomoří, kde se výpovědí vojáků, kteří tu bojovali nedočkáte, jak již napsal radek.896 a prezentace Stevena Irwina připomíná spíše klukovskou hru na vojáky(snaha o rekonstrukci bitvy). Přesto bych vyzdvihl nadšení Steva, který proleze kdejaké křoví, jen aby zde našel zarostlé letadlo, staré kulometné hnízdo, či jinou zajímavost a připomínku války. 55% ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Irwin byl sice fajn, ale pro člověka, který už má pár těch dokumentů za sebou, je tento podán dost amatérsky a najdeme v něm pouze ty základnější informace. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama