Reklama

Reklama

Down the Line

(festivalový název)
  • Kanada Down the Line
Trailer
Dokumentární / Krátkometrážní / Akční
Kanada, 2013, 23 min

Obsahy(1)

Hrstka oddaných Kanaďanů přináší nový sport do svých místních hor, sport, který byl zatím spojován výhradně s Utahem a Alpami: canyoning. Navzdory všem očeká-váním okolí Vancouveru nabízí úžasná místa pro kaňonáře. Na rozdíl od klasických destinací žádný z těchto kaňonů nebyl nikdy prozkoumáván. Nikdo ani neví, kde všude jsou. Dokumentární snímek sleduje Damiena a Lucii v jejich úsilí o "první generaci" průzkumníků kaňonů v okolí Squamishe, sleduje jejich cestu hlubokými tůněmi a  nádhernými vodopády. Jejich láska k objevování je nebezpečná a neuvěřitelně zavazující. Poté, co jste v kaňonu, jediná cesta ven je cesta dolů. (Expediční kamera)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

DannyVlk 

všechny recenze uživatele

Kaňoning je u nás neznámým sportem, asi proto, že tu žádné kaňony nemáme. Tahle parta se nicméně vydává kamsi do Kanady, kde jsou nějaké zcela neprozkoumané. Z pohledu laika mě zarazilo, že si s sebou vzali jen jedno dlouhé lano, když celý film mluví o tom, jak se jim nesmí nikde zaseknout, jinak bude problém a ejhle, ono se zaseklo a byl problém! Naštěstí ze všeho vyvázli a v posledních minutách nás odměnili za přečkání místy nudných slanění přes vodopády krásným seskokem do čiré vody a natočením posledního kousku kaňonu. ()

Reklama

Capinka 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé téma, ale docela nezajímavě zpracované. Nejlepší záběry i hudba bylo vidět poslední minutu filmu, jinak nic moc. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Náhled do netradičního sportu s pomocí pohledných záběrů a prostřihů, přičemž je vše vhodně okomentováno. Poslední minuty jsou na celém snímku nejlepší a objevování nových zákoutí kaňonu o to více zábavnější. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama