Reklama

Reklama

Huyujeung

(seriál)
Thriller / Fantasy / Mysteriózní / Romantický
Jižní Korea, 2014, 5x10+6x10 min

Obsahy(1)

Vlastnit nadpřirozené schopnosti nemusí být zas až tak skvělé, jak by se na první pohled mohlo zdát. Tak jako všechno ostatní, i to má svá negativa. A jedním takovým může být třeba i postupná neschopnost rozlišit dobré od špatného. Dae-yong Ahn (Dong-joon Kim), mladý středoškolák, tichý klouček v pubertálních letech, spadl jednoho krásného večera ze střechy přímo na kapotu zaparkovaného automobilu. Nikdo nepředpokládal, že se jej po takovém ošklivém pádu podaří oživit. Když se ale po několika dnech pobytu na oddělení intenzivní péče zničehonic probral a neprojevoval žádná psychologická ani fyzická poškození, lékaři nevěřili vlastním očím. Jenže něco se změnilo. Něco uvnitř bylo jinak. Dae-yong v sobě po probuzení objevil schopnost rozeznat sebevražedné úmysly kolemjdoucích stejně jako jejich vražedné pohnutky, vedoucích k trestným činům. A i když ho to zkraje frustrovalo a nevěděl, jak na své nově nabyté schopnosti správně reagovat, postupem času si dokázal vytvořit jakousi obranyschopnost, díky níž dokázal pomáhat potencionálním obětem. Netrvalo dlouho a z neznámého dítka se stala internetová hvězda, opěvovaný zachránce a hrdina místních, který ale se zvyšující se popularitou začal svádět větší boj se sebou samým, než se vším tím lidským zlem okolo, protože nové schopnosti z něj udělali někoho docela jiného. Někoho, koho jeho nejbližší nepoznávali. (Conspi)

(více)

Recenze (2)

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Nápad jako takový se mi líbil. Proto tři hvězdičky. Oceňuji pokus o psychologii hlavního hrdiny, který zničeho nic dokáže předpovědět cizí smrt, ale bohužel to zpracování trochu selhalo. Proto jsou to velmi slabé tři hvězdičky. Občas jsem měla pocit, že tam něco chybí, jak na sebe scény úplně plynule nenavazovaly. Možná by tomu spíš prospěl formát dvouhodinového filmu než jedenácti osmiminutových epizod, navíc rozdělených do dvou sérií. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Autorem eponymní komiksové předlohy je jihokorejský komiksový spisovatel a ilustrátor Sun-kwon Kim (선권김). Ten stojí mimo jiné i za díly jako jsou 'Survivors Of Those Days' nebo 'K Errands Center', a kdyby jste přeci jen stále nevěděli, ve třetí epizodě druhé série si jej můžete prohlédnout na vlastní oči, protože populární internetový komiksový ilustrátor se tam na několik okamžiků objeví v roli sebe samotného. (Conspi)

Reklama

Reklama