Reklama

Reklama

Na nebi a na zemi

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1929, 3 min

Obsahy(1)

Reklama vyrobená v Berlíně (Excentric film Berlin) k propagaci zubní pasty Sargův Kalodont, jedná se o kombinaci animovaného a hraného filmu. V nebi si andělíčci svědomitě čistí zuby třikrát denně, večer na ně dohlíží Měsíc. Ten následně dalekohledem popatří na Zemi, kde si zuby zmíněnou pastou čistí krásná dívka, předvádí divákovi svůj běloskvoucí chrup. (J.Connor)

(více)

Recenze (2)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jak tak projíždím 3DVD Český animovaný film I (1925-1945), zkouším si představit, jak by se jednotlivé filmečky vyjímaly na hypotetickém happeningu, který by rekonstruoval prvorepublikové filmové představení se vším všudy včetně reklamních bloků. Tohle by byl zatím jeden z nejžhavějších kandidátů – je to svižné, docela vtipné, je v tom živá krasavice z 20. let i jiná dobová specifika, jako obrovský zubní kartáč a tak trochu neobratné utajování názvu propagované pasty do poslední chvíle, takže to dlouho působí spíš jako reklama na čištění zubů an sich. Zábavných podnětů pro současné publikum tedy dost a dost, chybí jen obligátní mizerně zveršované mezititulky. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se nejedná o moc dobrou reklamu, vypadá to jako takový podivný "mišmaš" a na jednu stranu mi to přišlo hrozně dlouhé. ()

Reklama

Reklama