Reklama

Reklama

To hroniko mias Kyriakis

  • angličtina Memories of a Sunday
všechny plakáty

Recenze (3)

emma53 

všechny recenze uživatele

To je jeden z těch filmů, které jsou velmi zvláštní a na které musí být asi divák správně naladěný. Svým způsobem jsem měla pocit, že čtu poetickou knihu plnou mnoha obrazů, vše podkresleno vhodně zvolenou a příjemnou hudbou. Je to chvíle na rozjímání o životě, smrti, lásce, vzpomínek a třeba i čekání. Na konci jsem měla chuť vzít si tu sklenku vína a přisednout si vedle Naděje na břehu jezera, abych pro ní byla alespoň tichou společností. A růže v mnoha polohách, otevřená kniha opřená o strom, prostřený stůl uprostřed přírody a mnoho jiných vjemů, zůstanou v mé mysli vždy spojeny s tímto řeckým filmem. - Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Nenápadný artový snímek, který vypráví několik minipřípěhů o naději, svobodě, lásce, smutku, smrti, odvaze, touze. Válka, růže, slunce, olivy... Melancholický hudební doprovod. Statičtí herci. Vypraveč. Spousta symbolů. Myslím, že každý si v tomto snímku dokáže najít to své. Trpělivému divákovi, který při sledování filmu vyloženě nevyžaduje příběh, doporučuji. Lepší tři. A díky překladateli Malai za zpřístupnění této raritky. [Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií] ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Lyrický film s minimálními prostředky a nejistým účinkem (ale žádná romantika); obrazná deklamace a deklamující obrazy - padající hvězda nebo růže, nebo vzdálená střelba. Zaměnitelné osudy. Případný komentář emmy53. ()

Reklama

Reklama