Reklama

Reklama

Velké zločiny a soudní procesy

(seriál)
  • USA Great Crimes and Trials
USA / Velká Británie, 2011, 26x27 min

Obsahy(1)

4. část (Zavražděn gangem): Policie smrt Peppina Impastata v roce 1978 označila za nešťastnou náhodu. Byl však aktivistou proti mafii. Chránila mafie lidi, kteří způsobili jeho smrt?

5. část: Harold Shipman byl uznávaný lékař, který však zabíjel svoje staré pacienty. Jeho vražedné řádění si vyžádalo nejméně 215 životů. Pozůstalí obětí žádali u soudu spravedlnost.

6. část (Ken a Barbie zabíjejí): Zdánlivě normální pár Karla Homolka a Paul Bernardo spolu zabili dvě mladé dívky, ale vydrží jejich vzájemná oddanost pod náporem soudních líčení?

9. část (Vrah z australského vnitrozemí): Joanne Lees a Peter Falcino jsou uneseni v Austrálii. Joanne unikne, ale je podezřelá, že Petera zabila. Po čase je vyšetřován Bradley John Murdoch, ale bude nakonec usvědčen?

10. část (Vysoce nebezpečná hra): Fotbalista národní ligy Rae Carruth stojí před soudem kvůli objednání vraždy přítelkyně. Žalobci mají výpovědi střelce a řidiče a usilují o udělení nejvyššího trestu.

11. část (Spojení s Kennedyovými): Dědic rodiny Kennedyových upadne v podezření, když je nalezeno tělo zavražděné sousedovy dcery. Případ je znovu otevřen o 25 let později, budou ale důkazy pro porotu dostatečné?

13. část (Masakr na železniční trati na Long Islandu): Masakr na železniční trati proběhl tak, že muž zahájil střelbu ve vlaku. Po zatčení odmítl přiznat, že propadl nepříčetnosti a obhajoval se tím, že celá věc je spiknutí proti němu.

14. část (Vražda v panském sídle): Starý muž Simon Dale je nalezen mrtev v jeho anglickém panském sídle. Byl téměř slepý a útočníkovi se nemohl ubránit. Podezřelá je jeho bývalá žena. Bude soud mít dostatek důkazů?

15. část: Osoba známá ze společenských kruhů zemře při autonehodě. Policie má podezření, že nešlo o nehodu a případ jde k soudu. Porota váhá, ale nečekaný svědek náhle podá výpověď.

16. část: Copelandovi se zdáli být neškodným párem. Skrývali však hrozná tajemství, celá léta zabíjeli tuláky. Iniciovali zločiny společně, nebo byl hlavním organizátorem jen jeden z nich?

17. část (Nestvůra z Notting Hillu): Tělo australské dědičky je nalezeno bez jakýchkoliv stop pro forenzní vyšetřování. Odsouzený násilník se přizná svému spoluvězni a vyřešení případu tak závisí na výpovědi zločince.

19. část (Oslepit, mučit a zabít): V roce 1974 v Kansasu řádil sériový vrah. Říkal si BTK, zkratka pro jeho metodu vraždy: oslepit, mučit a zabít. Stopy policii zavedly ke zdánlivě normálnímu otci Denisu Raderovi.

21. část (Skutečné oběti): Susan Smith v říjnu 1994 ohlásila zmizení svých dětí a o čtyři dny později její manžel prostřednictvím televize prosil o jejich navrácení. Pravda vyjde najevo - děti utopila Susan.

23. část (Vrah z železniční trati): V r. 1997 jsou u železniční trati napaděni dva studenti. Jeden zemře, jeden přežije. V r. 1999 je nalezeno osm podobných obětí. Je pro vyřešení klíčový student, který útok přežil?

24. část (Případ Arthura Bishopa): Graeme Cunningham zmizel roku 1983. Policie odsoudila Arthura Bishopa, který se přiznal k vraždě dalších čtyř chlapců. Během soudního řízení prokuratura žádala nejpřísnější trest.

26. část (Smrt nevěsty ze zásilkového prodeje): Matka zaveze děti k bývalému manželovi a potom záhadně zmizí. On se vyhýbá policii a je zadržen s tisíci dolarů a cestovním pasem. Bude to stačit k jeho usvědčení?

???
Prominentní módní novinářka je nalezena mrtvá. Stopy DNA vedou k popeláři, který byl na místě činu. Jsou zde i další podezřelí. Jak získat důkazy a prokázat, kdo je skutečný vrah? (oficiální text distributora)

(více)

Galerie (20)

Reklama

Reklama