Reklama

Reklama

Češi na misi: Trvale udržitelný kůň

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2014, 26 min

Režie:

Hana Nováková

Obsahy(1)

Dokumentární film Hany Novákové o pomoci pražské zoologické zahrady s návratem koní převalského do Mongolska. V mongolském národním parku Gobi probíhá reintrodukce koně převalského z pražské zoologické zahrady zpět na původní místo jeho výskytu. Na návrat koní dohlíží osobně ředitel pražské ZOO Miroslav Bobek spolu s Ganbaatarem, s ředitelem národního parku Gobi B. Ve filmu se dozvíme o nesmírném nerostném bohatství Mongolska i o současném industriálním boomu, který se v zemi odehrává. Země tak začíná mít dvě tváře – jednu tvoří novodobí boháči usazení v Ulánbátaru, druhou poznáme nahlédnutím do života mongolských strážců parku a jejich rodin v jurtách ve vesnici Tachin Taal. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Mongolsko má svůj půvab a kouzlo. A kůň Převalského jej spojuje s Českou republikou. Dokument je přínosný v několika ohledech. Ne vždy můžeme v dokumentech slyšet zvučnou mongolštinu. Dozvíte se informace o projektu nejen pražské ZOO, že mongolsky se řekne kůň Převalského tahti. Rozhovor s velvyslankyni Ivanou Grollovou také není od věci. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Umírání koní na krevní chorob, napadáním jinými zvířaty jako jsou vlci. Úrazy jako zlomeniny, krutá zima před pár lety se sněhovou kalamitou. Neřekl si ten kůň vezený za svobodou z pražské zoo "safra místo do Bibione na pláž mě zavezli do takové pustiny". Ale lepší šťastný kůň, než nešťastný člověk. Poutavě natočený dokument. ()

Reklama

Reklama