Reklama

Reklama

Jdi do kláštera

(TV film)
  • Francie Monastéres : Les veilleurs
Francie, 2009, 52 min

Obsahy(1)

Řád života v řádu. Boží služebníci – příslušníci mužských i ženských řádů – otevřeně hovoří o tajemství řeholního slibu, trvajícím celá desetiletí navzdory obdobím pochybností. Co nutí lidi vstupovat do kláštera, co je tam drží a co je někdy nutí jej opustit? Druh slibu, jehož odraz vidíme v našich vlastních životech. Francouzský dokument nabízí krom zamyšlení nad smyslem řeholního slibu i zajímavý průřez všedním dnem života v řádu od rána až do noci. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

sator 

všechny recenze uživatele

Řeholní sliby jsou sliby, které vykonávají členové řeholních společenství v římskokatolické, anglikánské a pravoslavné církvi. Z hlediska řeholníků se jedná o veřejné prohlášení, ve kterém vyjadřují souhlas s životem v chudobě, čistotě a poslušnosti. To se chápe jako svobodné osobní rozhodnutí v následování Krista životem v řeholním společenství. Že jsou řeholní sliby zároveň veřejné je závazkem církevního práva. Jedním z důsledků těchto slibů je taktéž život v celibátu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že mnohí to nepochopia, pre nich to znamená šťastie a spokojnosť. A to je už na každom, ako to nájde. https://dokumenty.tv/jdi-do-klastera-dokument/ ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama