Reklama

Reklama

Obsahy(1)

El Clon je příběhem mladé arabské dívky Jade (Sandra Echeverria), jež žila v USA a nyní, po smrti své matky, nemá jinou možnost než se vrátit do země, odkud pochází její rodina, do Maroka... 
Jade si jen těžko zvyká na muslimskou kulturu, která je naprosto odlišná od liberálních Spojených států, a svůj žal utápí v tanci. Avšak je to právě Maroko, kde Jade objeví svou pravou a životní lásku Lucase (Mauricio Ochmann), který do země přijel jen kvůli obchodním záležitostem. Jade a Lucas se do sebe zamilují, avšak její strýc, ortodoxní muslim Ali (Daniel Lugo) je razantně proti jejich vztahu a Jade nakonec nezbude nic jiného než si vzít násilnického Saida (Juan Pablo Raba). Diego, Lucasovo dvojče, mezitím tragicky havaruje se svou helikoptérou a následně umírá. Jeho smrt se však vůbec nezamlouvá vědci Albierimu (Roberto Moll), který se rozhodne Lucase naklonovat... (fiLLthe3DD)

(více)

Recenze (1)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Očekávat realismus od telenovely, ve které vědec naklonuje zemřelou postavu, je samozřejmě kravina. Vyobrazení islámu jakožto naprosto mírumilovného náboženství mi ovšem připadalo naivní i na poměry přeslazené mýdlové produkce. Vadila mi také zdlouhavost, díky které bylo sledování naprosto úmorné. Celou tuhle katastrofu tak zachraňovala parádní hudba - kombinace latino zpěvu s arabskými rytmy se mi neskutečně líbila - dále sympatické obsazení a nakonec prostředí spolu s výpravou. Několik scén se v Maroku skutečně točilo, kulisy marockých uliček s jejich orientálními bazary pak „vyrostly" na nějakém plácku kdesi v Kolumbii a kupodivu vypadaly věrohodně (respektive tak, jak si asi evropský divák arabské prostředí představuje). trailer ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Píseň z úvodní znělky nese název „El Vero del Amor“ a nazpívali ji Mario Reyes a Sandra Echeverría, která zde ztvárnila hlavní hrdinku. (fiLLthe3DD)
  • Štáb strávil jeden měsíc v Maroku, kde zavítal do Fezu a na Saharu. Dále se točilo v americkém Miami. Nedaleko kolumbijského Girardotu pak na místě o rozloze 2 000 metrů čtverečních „vyrostly“ kulisy představující uličky marockého Fezu. Celkem se filmovalo devět měsíců. (fiLLthe3DD)
  • Původně bylo v plánu 150 epizod, nakonec jich vzniklo 183. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama