Reklama

Reklama

Czechsneakerhead

všechny plakáty
Česko, 2013

Hrají:

Wich

Obsahy(1)

První český dokument o sběratelích tenisek je konečně venku! Po první zmínce o sneakerheads, která proběhla v knize Kmeny od vydavatelství Bigg Boss, přichází další zajímavý projekt o „subkultuře", jejichž vášní je sbírání tenisek.
Tento dokument se skládá z několika rozhovorů s českými a některými slovenskými sneakerheads a obsahuje tak přehled o jejich sbírkách, top modelech, cenách apod.. Kromě toho je tu řeč i o Nike Air Yeezy a jejich dovezení do Čech, Nike Air Mag nebo Jeremy Scottovi. Na DVD také najdete záběry z našich instore releases, konkrétně Air Jordan 11 Bred, Lebron Corks a Air Jordan 5 Grape. Z hudební scény se tu objeví velký sběratel a sběratel sneakers DJ Wich, který poskytnul své beats. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

FFilipCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu rád, že se tento "dokument" konečně dostal sem na stránky. Je to totiž jedinečná příležitost k tomu sdělit svůj názor na tento prachmizerný amatérský výtvor. Těšil jsem se, hodně jsem se těšil a ihned při první možnosti jsem si toto DVD zakoupil s tím, že mě bude čekat sneakers orgasmus. Místo toho se mi ale dostala amatéřina největší úrovně. Lokality vybrány šíleně a bez jediné špetky rozumu - poslouchat třeba rozhovor s Wichem za totálního hluku a zvuku větru, že mu polovinu slov ani není rozumět, to byl fakt úlet. Žádné záběry z veletrhů, žádné detailnější záběry na sbírky nebo jejich unikáty, žádné bližší nebo podrobnější informace (stejně se dozvíte po přečtení dvou článků na kterémkoliv blogu). Záběrů na samotné sneakers bylo taky pomálu. Slušela by tomu určitě i desetiminutovka o zahraničí, kde to je úplně jiný level. Hned po zhlédnutí tohoto DVD jsem měl sto chutí ho rozlámat na sto kousků, pochcat, zapálit a zahrabat tři metry do země. Vyřešil jsem to trošku skromnějším způsobem - prostě jsem ho na férovku vyhodil do popelnice, protože tohle rozhodně znova vidět nechci. Je to škoda, před rozbalením už jsem se těšil, jak si Czechsneakerhead najdu tady na csfd, fláknu mu 5* a vyfláknu parádní komentář. Místo toho tu ale píšu tyhle hejty, který mě mrzej, ale jsou z mé strany pravdivé. ()

tomikan 

všechny recenze uživatele

Jako osvěta výborný, pár rozumných hostů, skvělej hudební doprovod.. bohužel i přes samotný streetwearový téma je provedení až moc undergroundový. Dokázal bych si představit poetičtější lokality pro rozhovory, aspoň co do betonu a města jako prostředí. Zamrzela mě úplná absence, jak záběrů z veletrhů- aspoň Berlín mohl proběhnout.. a detailnější pohled na sbírky dotazovaných aktérů- ukázka opravdových párů.. díky aspoň za Air Yeezy a instore release LeBron IX Corks.. Škoda, beztak se dokument k širšímu publiku nedostane, takže se na objemu informací, zejména zákulisních atd. mohlo přitlačit. Aktuální témata to ale postihlo, i když nic novýho se člověk sledující několik málo serverů a blogů nedozví.. Záběrů na tenisky mohlo být rozhodně víc, ale za na začátku zmíněnou osvětu a jedinečnost projektu a sdílenou vášeň je to na 90%. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Z hudební scény se v dokumentu objeví velký nadšenec a sběratel sneakers - DJ Wich, který tomuto snímku poskytnul také své beats (hudbu). (FFilipCZ)

Reklama

Reklama