Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 136)

plakát

Adak: Ostrov pokladů (2022) (pořad) 

No, jedno se Netflixu musi uznat. Prinutili me bing watchnout vsech 8 dilu za jeden vecer, abych se dozvedel - no nechci spoilovat, oni to za me udelaji jini.

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Lidstvo si zabralo svět pro sebe. Jak jednoduše a trefně řečeno v jedné větě. Neskutečný přesah a precizní výprava, jako je panu Attenboroughovi už přes 50 let vlastní.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Tady nepotřebujete na začátku každé epizody "V minulých dílech jste viděli", protože to celé prostě zhltnete najednou. První díl je trošku roztahaný, příliš se tam neděje a nebuduje tak atmosféru a nepřipravuje vás na to, co se bude dít dále. Od druhého dílu již vše šlape, jak má a děj, drama i atmosféra postupně nabírají na tempu. Černobylskou elektrárnu (od sarkofágu jsem byl pár desítek metrů), bezprostřední okolí i Pripjať jsem měl tu možnost navštívit, o to více dokáži tento film ocenit.

plakát

Burákový sokol (2019) 

Super "feel good" jednohubka s příjemným obsazením, fajn příběhem a adekvátní nenataženou stopáží. Spousta super scén, které vám vykouzlí úsměv na tváři.

plakát

The Biggest Little Farm (2018) 

Opravdu nádherný dokument o jednom malém snu, který vyrostl v něco obrovského. Spousta emocí a příběh, který vážně zvládne napsat pouze sám život. Johnovi a Molly moc fandím. Určitě si po filmu prohlédněte více například na https://www.apricotlanefarms.com.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Tahle Tarantinovka mi moc nesedla. První dvě hodiny jsou hodně táhlé, spoustu omáčky, dějových a časových linií, u kterých mě v pozoru drží pouze skvělé úvodní duo Leonarda s Bradem. Ty pro mě úmorné a zdlouhavé první dvě hodiny však opravdu stojí za to "přetrpět", jelikož finále je grandiózní, to jsem si neskutečně užil a vše mi vynahradilo. Ta čtvrtá hvězda je opravdu blízko, ale 30 minut z 3-hodinového filmu je málo.

plakát

Bez věcí nad věcí (2018) 

Německé filmy mají jeden společný přívlastek. 90% z nich stojí za starou belu a je to odpad k nekoukání, nicméně čas od času přijdou s jedním klenotem, který vám vytře zrak a většinou vykompenzuje i tu tunu romantických sraček, kterou produkují. 100 Things je toho dalším příkladem. Skvělé aktuální téma, výborně zpracované a neméně dobře zahrané ústřední dvojkou. Je to možná klišé, ale štěstí si opravdu za peníze nekoupíte. Možná se k němu přiblížíte nebo si na něj na chvilku sáhnete, ale nikdy si jej zcela nekoupíte.

plakát

Shazam! (2019) 

SHAZAM!...a moje pětihvězdičkové hodnocení bylo fuč, tomu byste nevěřili. A to třetí hvězdu dávám za závěr ve školní jídelně (nechci spoilovat, ale to bylo super cool). Jinak to pro mě byla celkem průměrná superhrdinská jednohubka, na kterou si pravděpodobně za pár týdnů nevzpomenu.

plakát

Atypický (2017) (seriál) 

Opravdu úžasný seriál, který si mne získal hned od prvního dílu. Mezi první a druhou sérií jsem měl celkem dlouhou odmlku, nicméně obě série jsem vždy shodně sloupnul jako malinu za jedno odpoledne. Perfektně a humorně nasvětlená problematika světa těch, kteří to v životě nemají zrovna jednoduché.

plakát

Teorie velkého třesku - Stockholmský syndrom (2019) (epizoda) 

Evidentně nejsem jediný, kdo standardně nekomentuje jednotlivé díly, ale tentokrát udělal výjimku. Taktéž určitě nejsem jediný, kdo nebyl zcela nadšený z posledních cca 2-3 sérií, které se již dost vlekly a pokulhávaly. TBBT si mě našla relativně později, než ostatní, nicméně od své první minuty si mě získala. Zažil jsem s nimi skvělé hodiny zábavy a u žádného jiného seriálu jsem se tak netěšil na další díly jako zde. Co říci závěrem. Zcela otevřeně a upřímně? Po dokoukání posledního dílu - který byl mimochodem perfektní a se vším všudy (takto se dělají závěry, pánové od GOT) - mě bylo opravdu upřímně smutno, jakmile jsem si uvědomil, že to všechno doopravdy končí. Přeci jenom, nemluvíme tu o pár dílech. Pro mě to bylo téměř 5 let. Taktéž se tedy na dálku, symbolicky a elektronicky loučím s touto bandou a děkuju jim za zpříjemnění mých večerů.