Reklama

Reklama

Tajné společnosti

(seriál)
  • Česko Tajné spolky (více)
Německo, 2013, 3x45 min

Scénář:

Kay Siering

Hrají:

Christian Schult (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Jednají ve stínech, jsou výjimečně uzavření a praktikují dávné rituály. Ať jde o svobodné zednáře, rosekruciány, templářské rytíře, ilumináty nebo legendární spolek Lebky a kosti, o všech členech tajných společností se často říká, že mají tajné cíle. Sami si uložili slib mlčení, což jen nahrává rozvoji mýtů a legend. Nejčastějším obviněním těchto společností je, že tajně chtějí vládnout světu. Tento třídílný dokument uvádí historik dr. Marian Füssel a pátrá po stopách, obklopujících historii nejslavnějších tajných společností, a po konspiračních teoriích. (Viasat)

(více)

Recenze (3)

SimonShot 

všechny recenze uživatele

Tento seriál pojednává o tajných společnostech jako takových, je to zajímáve, ale nebudu to tady rozepisovat, holt dozvíte se dost informací co se v naší politice nebo mediích děje stoprocentně doporučuji už jenom kvůli všeobecnému přehledu. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Nic objevného. Pokud doufáte v nějaké bližší informace a hlubší pochopení jednotlivých spolků, pak marně. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jsou všude mezi námi! Mají prsty úplně ve všem! Nevěřte ZDF ani slovo, jedou v tom s nima! Spolky tajné tak, že se o nich píší knihy a točí dokumenty. Tenhle trojdílný se nesnaží za každou cenu lovit senzace, spíš zrcadlí obecné povědomí o nejprovařenějších tajných společenstvích a prokládá ho střízlivými komentáři. Dojde i na 9/11 a přistání na Měsíci. Můj názor na tajné spolky a konspirace nejlépe vyjádřil Umberto Ecco, v knihách jako Pražský hřbitov nebo Jáma a kyvadlo. Ten v tom totiž evidentně jel s nima se všema. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama