Reklama

Reklama

Princezna

  • Izrael Princess (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když není její matka doma, hry a nevinné škádlení dvanáctileté Adar a jejího nevlastního otce začnou nabírat nebezpečný spád. Adar se ve snaze o únik seznámí s mladým snílkem a přivede ho do rodiny, což má tragické následky. Hluboce dojemný izraelský film se noří do složitého světa nepřípustné lásky, smyslnosti, sexuality a rodiny. Vypráví příběh dvanáctileté Adar, která se ocitne v centru pozornosti v bohémské domácnosti své workoholické matky. Tato pozornost je ale naprosto nemístná. Adar, která touží po lásce a souznění, je vtažena do hry a nevinného škádlení svého přehnaně pozorného nevlastního otce a záhy ji začne obklopovat opar matoucího sexuálního napětí. Dívka se mění, ale ne z vlastní vůle. Ve snaze najít cestu ven se na ulici seznámí s bezdomovcem Alanem, záhadným snílkem, který vypadá úplně stejně jako ona. Pozve ho k sobě domů a oba se vydávají na temnou cestu mezi dětstvím a dospíváním, realitou a fantazií, která navždy změní Adařino pojetí "rodiny". (Cinemax)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

5x******
Říkám si, jak by to pojal asi Karel Kachyňa? Byl by to asi víc film pro dětské diváky. Tohle je film pro řekněme dospělejší. Pointa možná  není lapidárně zřejmá, ale možná jde víc o efemérní okamžiky, které symbolizují dobro i zlo. Ne, ruku na srdce: když někdo slyší hebrejštinu, buď tasí kord nebo hrkne slzy. Asi se odstěhuj do Izraele, radí mi superego, anebo je to „id“? (Nebo Freud?)

Uživatel petr.c17 smazal svůj příspěvek.

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Moc sympatický film to nebyl vše bylo takové plytké se spoustou hluchých míst . V podstatě všichni mi byli ukradeni a chovali vážně debilně. Nechápu proč ten kluk vypadal skoro stejně jako ta holka a oblečení měli také kolikrát stejné to bylo trapné. A že ta ženská byla tak blbá zahleděná do své rádoby kariéry, že na svou dceru kašlala hlavně že měla chlapa, kterej je úchylnej pedofil a línej lempl k tomu, kterej se nechá vyživovat a že ho teda hned nevyrazila a neudala na policii.

Reklama

Reklama