Reklama

Reklama

Donetsk: an American Glance

  • Rusko Doněck glazami amerikanca (více)
Dokumentární / Krátkometrážní
Rusko, 2014, 27 min

Obsahy(1)

Dokumentárny film televízie RT o vojne na Donbasse. Americký novinár prichádza do miest bojov a spoznáva ľudí v odštiepených regiónoch Ukrajiny a konfrontuje získané dojmy s tým, čo sa o nich hovorí v západných médiách. V teréne zisťuje škody a má príležitosť sledovať boje. Tento krátky dokument má za cieľ ukázať inú stránku tamojšieho diania, menej sa zaoberá príčinami vojny a faktami spojenými s nimi. (Marek1991)

(více)

Diskuze

ArtyWWE

ArtyWWE (hodnocení, recenze)

Celý tento dokument má za cíl ukázat válku v tom potřebném světle - opolčenci "hrdinně bojují za svobodu", zatímco Ukrajinci jsou zobrazeni jako "špinaví fašisté". Nikdo ze stoupenců putinského režimu se přitom nepozastaví např. nad osobou Igora Strelkova - nejenomže se narodil v Moskvě, ale před příchodem opolčenců tento člověk nikdy nevkročil na území již nezávislé Ukrajiny. Bojoval také na Balkanu, a zúčastnil se i rusko-čečenské války. Poté, co ho stáhli z Donbasu, Strelkov (jehož skutečné příijmení je Girkin) nečekaně začal "vylévat duši" ohlédně války na Východě a anexe Krymu (https://www.youtube.com/watch?v=G04tXnvKx8Y - doporučují pouze těm, kdo IDEÁLNĚ ovládá ruštinu).

Shrnutí - osobě, která situaci na Ukrajině sleduje jen zpovzdálí a s pomocí donesených odtamtud informací (jak proti-ruských, tak i pro-ruských), tento dokument může připadat velmi zajímavý. Ovšem pro člověka, který delší dobu žije na Ukrajině a ví, jak to tam doopravdy chodí, je to jen další z "uměleckých děl" dobře vybudované ruské propagandy, která - jak to pozorují podle kometářů na Internetu - svůj účel splňuje, jelikož i v Evropě vznikly dost silné pro-ruské menšiny. Hodnocení - 0%.

Uživatel ArtyWWE smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama