Reklama

Reklama

Piráti ze Salé

(festivalový název)
všechny plakáty
Dokumentární / Rodinný
Francie / Velká Británie / Maroko, 2014, 79 min

Obsahy(1)

Na pozůstatcích někdejší pirátské pevnosti v marockém Salé vyrostla úplně jiná stavba – cirkusový stan. Útočiště tu našla první marocká cirkusová škola, která poskytuje alternativní vzdělání mladým lidem s pohybovým talentem. Snímek zblízka ukazuje osudy několika z nich – od přísných přijímacích zkoušek přes náročný trénink až po přípravu prvního vystoupení. Budoucí artisté musí překonávat zákony gravitace a nalézat motivaci k lepším výkonům. Cesta ke svobodnému uměleckému vyjádření je pro ně nejen cestou k profesionální umělecké kariéře, ale i k nezávislosti a svobodě. (Jeden svět)

(více)

Recenze (3)

Jacques1 

všechny recenze uživatele

Jeden z oddechovějších dokumentů, ve kterém nás nečekají ani tak aktuální politické a lidskoprávní problémy, jako spíš pohled do zákulisí cirkusového řemesla. Byť dojde na konflikt staré a mladé generace a její touze po jiném osud, než který jim může nabídnout život v na marockém maloměstě, budeme svědky především tvrdého cirkusového tréninku a spektakulárních akrobatických čísel. 3,5 ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Jeden z příjemnějších a oddechovějších dokumentů v rámci Jednoho světa. Dokument sleduje skupinu mladých lidí, kteří se v prostředí Maroka, snaží probít svůj pohybový talent a stát se světovými artisty. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Ta kouzelně líná marocká rodina mi připomíná román Oblomov od Gončarova. Středem pozornosti je ale cílevědomá dcera. Cirkus mě zajímal dětství a dívat se na tréninky pro mě bylo úmorné. ()

Reklama

Reklama