Reklama

Reklama

Tři sestry v divadle Akropolis

(koncert)

Obsahy(1)

Koncert populární pražské skupiny. Tři sestry jsou česká hudební skupina, hrající původně punk. Později inklinovala k různým stylům hudby přes rock, punk rock, občas i metal až po hardcore. Textařem, hlavním zpěvákem a nejznámější osobností kapely je Lou Fanánek Hagen, vlastním jménem František Moravec, dalšími členy jsou Veronika Borovková (Veronika Harmonika), Tomáš Doležal (Ing. Magor) a další. Někdy se styl této kapely označuje také jako pubrock pro její texty s hospodskou tematikou. Počátky formování kapely jsou nejasné a spadají do doby, kdy hlavní představitelé skupiny chodili ještě na střední školu. Od roku 1982 hráli někteří z nich ve společné kapele Spálená tlumivka. V roce 1985 pak založili hudební skupinu Tři sestry. Název vymyslel Jiří „Hadr" Brábník
Kapela Tři sestry vydala své první album „Na Kovárně to je nářez" roku 1990. Po celá devadesátá léta a později až do současnosti pak skupina vydávala poměrně pravidelně nové desky. Roku 1993 původního harmonikáře Supa nahradil nový, Sup II. V roce 1994 skupinu opustil kytarista Nikotýn, kterého nahradil Ronald Seitl a opět přistoupivší František Sahula. Velkou ztrátu soubor utrpěl v lednu 1996, kdy tragicky zahynul bubeník Hadr. Nahradil ho o rok později Bubenec, který také účinkuje na tomto koncertu. Roku 1996 odešel také Sup II., kterého nahradila Supice (Veronika Harmonika). František Sahula soubor opět opustil roku 1997, ale je zastoupen na této nahrávce svou hudební tvorbou.
Koncert populární skupiny Tři sestry byl natočen 26. 9. 1997 při přímém přenosu z divadla Akropolis v Praze. Letos (2015) si připomínáme 30. výročí založení souboru. (Česká televize)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
leousek Jiné
04.01.2019

Reklama

Reklama