Reklama

Reklama

Tajemství kostí

(seriál)
  • Velká Británie Secrets of Bones
Velká Británie, 2014, 6x50 min

Obsahy(1)

Kosti drží zvířata i lidi pohromadě. Díky evoluci jim umožňují zcela speciální dovednosti. Jsou vytvořené z unikátního materiálu. Poznejte tajemství kostí...

Evoluční biolog a mistr ve stavbě koster Ben Garrod představuje šestidílný dokumentární seriál Tajemství kostí. Dozvíte se, jak kosti umožnily prvním životním formám kolonizovat a ovládnout všechny kouty světa. Uvidíte, že na velikosti kostí záleží. Zjistíte, jak se kostra přizpůsobila pobytu na souši. Jakými změnami prošla, aby umožnila praptákům vzlétnout do vzduchu. Ale také jakou roli kosti sehrávají během získávání potravy, nebo dokonce rozmnožování. (TV Prima)

(více)

Recenze (1)

subic 

všechny recenze uživatele

JE to zajímavý a informačně bohatý dokument pro biology laiky, jako jsem já. Vidět odvápněnou lebku, tzn. lebku týden namočenou v kyselině mravenčí, která je pak ohebná a to vč. zubů jak z gumy nebo silikonu, aby ne, kdy už je to jen kolagen. A obráceně. A co třeba bakulum, mají to hlodavci, krtci, ježci, šelmy i primáti. Tak proč ne my? To jsme tak genově modifikovaní, že ho nepotřebujeme? Asi by v tom provozu bylo spousty zlomenin. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama