Reklama

Reklama

Nezákonný

(festivalový název)
  • Rumunsko Ilegitim (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve sklenici vody se rozpoutá bouře. Jedno ze čtyř dospělých dětí konfrontuje otce, patriarchu Victora, s temným stínem z minulosti. Minulosti, která vnese do rodiny nebývalé drama, prolamující tabu i zákon – incestní lásku mezi sourozenci a nemyslitelné těhotenství coby její následek. (Febiofest)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (4)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Do předposlední scény a klasického rumunského novovlného ostrého střihu (doslova švihu) do tmy geniální. Ovšem ta poslední scéna naprosto bez opodstatnění, jediné motivace a logického smyslu, celý film zkundila do bahna - nemluvím sprostě, předpokládám, že tvary s tímto základem během Milošova mandátu již vstoupily do Slovníku spisovné češtiny. Připomíná mi to třeba pořady o vaření, kdy to do poslední minuty vypadá jako jídlo roku, a pak do toho dotyčná/ý navalí kýbl zeleniny a zavaří, aby tím ten zbytek nasál a nešel dát bokem. Ani jedno se prostě nedělá. ()

santosz 

všechny recenze uživatele

Film mi v technickém provedení připomněl von Triera, lehce roztřesená kamera, vybledlé barvy, a pak také pozvolna houstnoucí atmosféra, bublající emoce a těžko vyslovitelná pravda, kterou musí hlavní postavy filmu přijmout. A nakonec zaúřaduje ... čas! Konec není vůbec špatný, jak tady někteří píšou, hlavní hrdinové až do konce měli možnost volby a podle svého uvážení ji také využili. Další rumunský film, který rozhodně stojí za to vidět. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Šukat vlastní ségru je v Rumunsku patrně vcelku normální. Nebo jen mezi akademicky vzdělanými lidmi? Konec to celé podělal, ale strašně... Romeo. Můj Romeo! A jako obžaloba Ceausescuova režimu teroru to příliš nefunguje. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama