Reklama

Reklama

Nejsem tvůj syn

(festivalový název)
  • Česko Neříkej mi synu (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pierre je úplně normální puberťák - hraje v kapele, užívá si nezávazného sexu a sem tam se převléká do dámských šatů. Po smrti otce se o něj a jeho mladší sestru stará jen jejich úzkostlivá matka. Avšak jednoho dne ho navštíví policejní detektivové a nakonec odvádí jeho matku v poutech do auta. Pierre zjišťuje, že sedmnáct let žil v jedné velké iluzi. Režisérka Anna Muylaert se vypravuje, stejně tak jako ve svém předposledním filmu Kdy se máma vrátí?, do pokřivených rodinných vztahů, kdy děti musí čelit svým vlastním rodičům. Pierre se tak musí vyrovnat nejen sám se sebou, ale i se svou vlastní rozlámanou rodinou, jejíž turbulentní události jsou jenom solí do ran jeho vlastního dospívání. Nejsem tvůj syn je především intimním portrétem bezděčného člověka, který se najednou ocitne v boji o své základní právo být něčí syn, přičemž kdesi pod povrchem sílí akcenty sociálního dramatu. (Kino Brasil)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Katastrofa. Z tohto filmu sa dá čítať jedine to, že ak chlapec nemá otca, tak nemá vzor. Nevie sa začleniť v spoločnosti... a je tak sám a duchovne vyprázdnený, že má i sklon k pupuš úmyslom. Námet ani nemusí byť zlý, ale tak ak už niečo začnem, tak aj dokončím. Skrátka nedotiahnuté. Čo chcela autorka týmto snímkom povedať? ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Téma filmu se možná jeví zajímavě, ale zpracování je zas jak kdyby to někdo spatlal na koleni za 5 minut 12. Chápu, že podobný styl má divákovi přiblížit tu sociální rovinu obyčejných lidí, ale já od filmu bohužel očekávám asi trochu něco jiného. Navíc mám pocit, že podobný technický styl vyprávění se často snaží pouze zakrýt neschopnost a neumětelství tvůrců. 4/10 ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama